دکتر محمدحسن انتظاری در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری «سلامانه» اظهار داشت: «نتایج یک مطالعه بالینی نشان میدهد زنانی که روزانه مقدار زیادی منگنز از طریق مواد غذایی حاوی آن دریافت میکنند کمتر از سایر افراد که حبوبات نمیخورند یا کم میخوردند، درد شکم و تغییرات خلقوخویی را تجربه میکنند. لوبیا از منابع بسیار خوب برای دریافت منگنز به شمار میرود.»
وی با بیان مصرف لوبیا خطر ابتلا به سرطان را نیز کاهش میدهد، گفت: «لوبیا
حاوی مقدار زیادی از رنگدانههای آنتیاکسیدانی است که بر اساس نتایج اثر
قابلتوجهی بر پیشگیری از رشد سلولهای سرطانی دارد. علاوه بر این، با
توجه به اینکه بین ابتلا به آرتروز دست و زانو و سطح پایین پتاسیم در خون،
رابطه مؤثری وجود دارد، افزودن یک فنجان لوبیا به سالاد مورد علاقه در روز
باعث دریافت 19 درصد پتاسیم موردنیاز بدن میشود که به این ترتیب از ابتلا
به آرتروز دست و زانو در اثر کمبود این مواد معدنی در امان خواهید بود.»
عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ادامه با اشاره به اینکه
حبوبات جزو مواد غذایی عالی برای افراد دیابتی و چاق به شمار میروند،
اظهار داشت: «به دلیل اینکه قند حبوبات با سرعتی نصف قند غلات نان و برنج
جذب میشود بنابراین غذایی عالی برای افراد دیابتی و چاق به شمار میرود و
بهتر است مبتلایان به این بیماری این ماده خوراکی را در برنامه غذایی خود
بگنجانند.»
انتظاری همچنین تأکید کرد: «فیبر موجود در حبوبات از قلب نیز محافظت و کمک
مؤثری در کاهش کلسترول بد دارد و اثباتشده مصرف لوبیا در کاهش التهاب و
فشارخون مؤثر است و یک فنجان لوبیا حاوی 12 درصد فیبر است.»
البته به گفته این متخصص تغذیه و رژیمدرمانی، لوبیا ویتامین c هم دارد که
این ویتامین یک آنتیاکسیدان قوی است که در جذب آهن مؤثر بوده و در ساخت
کلاژن پروتئین ضروری غضروف نیز تأثیرگذار است.