یک متخصص پزشکیورزشی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری «سلامانه» با اشاره به اینکه مبتلایان به سیاتیک میتوانند با انجام حرکتهای ورزشی مناسب از دردهای سیاتیک بکاهند، گفت: «درصورتی که فردی دچار علایم سیاتیک است توصیه میشود در کنار درمانهای مداخلهای برای بهبود دردسیاتیک، حرکتهای کششی عصب سیاتیک را انجام دهد که از مهمترین این حرکتها جمع کردن زانو روی سینه در حالت خوابیده است.»
دکتر احمد باقریمقدم در ادامه اظهار داشت: «در این حرکت ورزشی باید به پشت دراز بکشید و زانوهایتان را به حالت خمیده درآورید و کف پاها را روی زمین بگذارید و با استفاده از دستهایتان یکی از زانوها را بکشید و روی قفسه سینه بیاورید. در این حالت 15 تا 30 ثانیه بمانید سپس به وضعیت شروع بازگردید و همین حرکت را با پای دیگر تکرار کنید. مجددا این حرکت
همزمان با دو پا نیز باید انجام شود.»وی با اشاره به اینکه وقتی که علایم سیاتیک کاهش یافت، فرد مبتلا میتواند تمرینهای تقویتی را در برنامه ورزشی خود بگنجاند، گفت: «انجام تمرینات تقویتی عضلات ناحیه کمر و شکم به مبتلایان به سیاتیک کمک میکند که عضلات این نواحی از بدن قدرت کافی پیدا کند. بهترین ورزشها، ورزشهای تمرینی ویلیامز و مکنزی است که علاوه بر کاهش درد، باعث افزایش دامنه حرکتی کمر میشود. ویلیامز نام دستهای از حرکتهای خم شونده است که در پیشگیری و درمان کمردرد استفاده میشود و این ورزشها را باید به مدت کافی انجام داد تا تاثیر آنها ظاهر شود. این نرمشها را باید در ابتدا از مقادیر و با شدتهای کم انجام داد تا به عضلات و رباطها فشار زیادی وارد نشود. تمرینهای مکنزی نیز به صورت راست شدن و خم شدن به عقب در ناحیه کمر که شامل چند تمرین است.»
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در پایان گفت: «علاوه بر این، انجام ورزشهای مخصوص کمر (حرکتهای هوازی سبک و کششی)، نیز توصیه میشودکه فرد مبتلا به سیاتیک میتواند هر روز 30-20 دقیقه از وقت خود را صرف انجام آن کند. استفاده از وزنههای سبک نیز که به راحتی در منزل قابل انجام است، باعث تقویت عضلات شکم و کمر میشود که درنهایت با کاهش دردهای سیاتیکی همراه است.»
مرجع:/سلامانه