به گزارش خبرگزاری خانه ملت نشست بررسی طرح استیضاح علیاصغر فانی وزیر آمورش و پرورش که هفته گذشته با 49 امضا تقدیم هیأت رئیسه مجلس شد امروز( چهارشنبه 3 تیرماه )در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به ریاست ابوترابیفرد نایب رئیس اول مجلس و با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور و محمدباقر نوبخت معاون رییس جمهوری و رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور بررسی شد که نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نهایت با 76 رأی موافق، 167 رأی مخالف و 13 رأی ممتنع از مجموع ۲56نماینده حاضر در جلسه با استیضاح علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش مخالفت کردند.
بر این اساس، پس از نطق موافقان و مخالفان استیضاح و دفاعیات وزیر آموزش و پرورش، فانی با این رأی مجددا در سمت خود به عنوان وزیر آموزش و پرورش ابقا شد.
طبق آییننامه داخلی مجلس، در جلسه استیضاح، پس از بیانات استیضاحکنندگان، رئیسجمهور مىتواند به دفاع از وزیر یا وزیران مورد استیضاح بپردازد، همچنین وزیر یا وزیران مورد استیضاح نیز مىتوانند به دفاع از خود بپردازند. حداکثر وقت دفاع از استیضاح براى رئیسجمهور یا چند وزیر پنج ساعت و براى یک وزیر سه ساعت خواهد بود.
وزیر یا وزیران مورد استیضاح مىتوانند حداکثر یک ساعت از وقت دفاع خود را در اختیار یک یا دو نفر از نمایندگان موافق قرار دهند.
پس از نطق پیش از دستور ابوترابی فرد که ریاست جلسه علنی مجلس را برعهده داشت ابتدا نمایندگان موافق استیضاح دلایل موافقت خود با برکناری فانی را تشریح کردند.
کوچکی نژاد : مدیریت انتصابات در آموزشوپرورش به دست بازنشستگانی از تشکلهای غیرقانونی صورت میگیرد
نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: 24 هزار و 800 میلیارد تومان بودجه را به دست وزیر آموزش داده شده که باید در خصوص تخصیص آن تدبیر کند اما به علت ضعف مدیریت این وزارتخانه از حرکت بازمانده است.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، جبار کوچکی نژاد در موافقت با استیضاح وزیر آموزش و پرورش افزود: جلسه استیضاح امروز در جهت حمایت از یک میلیون فرهنگی سراسر کشور و حدود 13 میلیون دانش آموز است و هیچ گونه شائبه سیاسی، جناحی و فراکسیونی در این استیضاحی نیست، این استیضاح از متن مجلس بوده و نمایندگان تصمیم به آن گرفتند همچنین معتقدیم فرهنگیان کشور بیش از 80 درصد اصرار به استیضاح وزیر آموزش و پرورش دارند و امروز به نمایندگان خود نگاه می کنند که به چه شکلی از حق و حقوقشان دفاع می شود.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی در ادامه ضمن تقدیر و تشکر از علی اصغر فانی، معاونان، کادر ستادی و همه فرهنگیان کشور که در مجلس حضور پیدا کردند، گفت: همکاران عزیز امروز فرهنگیان در کشور دغدغه امکانات آموزشی، رفاه برای فرهنگیان، منزلت اجتماعی، مسائل پرورشی و اقتصادی را دارند هرچند بعضی ها تلاش کردند که استیضاح را فقط بحث ارتقای حقوق لحاظ کنند و گفتند کاری از ما بر نمی آید لذا یکی از موارد اساسی پرداخت عادلانه حقوق است.
سازمان مدیریت20 درصد حقوق فرهنگیان را افزایش داده در صورتی که 14 درصد آن در فیش اعمال می شود
وی ادامه داد: من به عنوان کسی که سال ها در آموزش و پرورش بودم می گویم آموزش و پرورش بزرگ ترین و حساس ترین دستگاه کشور است به خاطر همین نمایندگان همیشه نسبت به آن حساس هستند؛ بعد از آموزش و پرورش دو دستگاه وزارت بهداشت و وزارت علوم و دستگاه های دیگر مهم اند.
کوچکی نژاد در ادامه در خصوص نحوه فعالیت دستگاه های بهداشت و وزارت علوم تصریح کرد: این دستگاه ها طوری طراحی شده اند که در استان ها هیأت امنایی است و مجلس و دولت بودجه را بین آنها تقسیم می کند و اگر ضعفی در وزیر باشد هیأت امنا می تواند استان را تقویت کند اما در وزارت آموزش و پرورش 24 هزار و 800 میلیارد تومان بودجه را به دست وزیر داده ایم و این وزیر آموزش و پرورش است که باید تدبیر کند و ایشان باید با این بودجه این وزارتخانه عظیم را حرکت دهد لذا اگر وزیر ضعیف باشد وزارتخانه نمی تواند حرکت کند.
این عضو هیأت رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نهم همچنین اظهار کرد: سازمان مدیریت و برنامه ریزی می گوید 20 درصد حقوق را افزایش داده اند اما آنچه در فیش حقوقی فرهنگیان است بیش از 14 درصد نیست و این حاکی از عدم مدیریت در وزارتخانه است.
وی در ادامه در خصوص نگرانی موجود در حوزه آموزش و پرورش عنوان کرد: در قانون برنامه آمده هر سال از بودجه فصل اول کاهش و به سایر افزایش دهید که امسال سایر آموزش و پرورش 2 هزار میلیارد تومان است که به پاداش بازنشستگان و حق التدریس که آن هم پرسنلی است نمی رسد همچنین فعالیت های آموزشی و پرورشی و رفاهی روی زمین مانده و مشکلات بخش فرهنگیان در این بخش است.
کوچکی نژاد در ادامه با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری چند ماه بعد از عمر این وزارتخانه، گفت: ایشان به خاطر سنگینی کار این وزارتخانه در هفته معلم به وزیر گفت از افراد خسته و بی انگیزه که ابتکار ندارند در این وزارتخانه استفاده نکنید اما آیا وزارتخانه به این نصیحت مقام معظم رهبری گوش کرد.
نماینده مردم رشت در مجلس ادامه داد: زمانی که فانی وزارتخانه را تحویل گرفت 18 بازنشسته در این وزارتخانه مشغول به کار بودند و امروز 95 نفر بازنشسته در این وزارتخانه دارند کار می کنند که فقط ستاد انتصابات تشکیل دادند و نماینده تشکل های غیرقانونی هستند و تا امروز انتصابات را مدیریت کرده و قصد دارند بعد از این ستاد انتخابات تشکیل دهند.
صندوق ذخیره فرهنگیان 3 هزار میلیارد تومان اموال دارد اما کمتر از 10 میلیون تومان هم نصیب هر فرهنگی نمی شود
وی در ادامه با اشاره به وضعیت صندوق ذخیره فرهنگیان و کل بازنشستگان گفت: حدود 5 درصد از حقوق هر فرهنگی برای صندوق ذخیره فرهنگیان کسر می شود و امروز میزان ذخیره آن به 3 هزار میلیارد تومان رسیده است اما از این پول کمتر از 10 میلیون تومان هم نصیب هر فرهنگی نمی شود.
کوچکی نژاد اضافه کرد: این در حالی است که به بیش از 20 نفر از این وزارتخانه خودروی آخرین سیستم هدیه گرفته اند و کسی که این صندوق را مدیریت می کند در زمان وزارت خود برادر خود را به عنوان رئیس این صندوق گذاشت که منجر به فساد مالی در آن شد تا جایی که امروز تحقیق و تفحص از آن در دستور کار نمایندگان قرار دارد.
نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس همچنین خطاب به فانی گفت: به عنوان یک کارشناس می گویم شما در نطق جلسه رأی اعتماد خود گفتید خواهان تحول هستید اما آیا تا کنون به سند تحول دستی زده اید در حالی که در سال 93، 250 میلیارد تومان تحت عنوان اجرای این سند گرفتید و مدارسی را به عنوان اجرای این سند انتخاب کردید اما از این 250 میلیارد تومان یک ریال به این مدارس ندادید و جای دیگر هزینه کردید و ما این را از بازدیدهای میدانی متوجه شدیم.
وی اضافه کرد: همچنین شما در نطق جلسه رأی اعتماد گفتید معلمان نباید دغدغه معیشت داشته باشند اما ببینید چه بر سر بیمه طلایی آوردید که فرهنگیان می گویند توبه کردیم و اکنون بیش از 90 درصد حقوق فرهنگیان برداشت می کنید در حالی که آنها بیمه درستی نمی شوند و اکنون همکاران ما در مجلس در حوزه های انتخابیه خود با اعتراض شدید فرهنگیان در این بخش مواجه شده اند.
کوچکی نژاد همچنین تصریح کرد: شما گفتید این وزارتخانه را دور از سیاسی کاری اداره می کنید اما اکنون مشاهده شده در چند درصد از انتصابات شما تحصن کنندگان چند سال قبل فرهنگیان بودند که در این خصوص از حراست شما سوال کردیم و پاسخ ندادند با این حال در استان ها می بینیم اکثرا کسانی که در اجرا هستند آن زمان جزء متحصنین بودند همچنین شما بسیاری از اعضای تشکل های غیرقانونی را در ستاد وزارتخانه گذاشته اید که انتصابات را کنترل می کنند و طبق گفته خود از همه نیروهای انقلاب استفاده نکردید.
رتبه بندی فرهنگیان ارتقای شغلی است در حالی که وعده وزیر به فرهنگیان در خصوص اجرای قانون خدمات کشوری است
نماینده مردم رشت در مجلس در ادامه در خصوص نحوه کیفیت بخشی به مدارس، خطاب به وزیر آموزش و پرورش بیان داشت: ضمن احترام به حضرتعالی اعتقاد ما این است که شما نمی توانید حق و حقوق فرهنگیان را از دولت و مجلس بگیرید.
وی همچنین در خصوص رتبه بندی فرهنگیان، خاطرنشان کرد: معاون اول دولت و رئیس مدیریت اینجا حضور دارند، آنها می گویند اول مهر رتبه بندی فرهنگیان را اجرا می کنند این در حالی است که فرهنگیان به این موضوع می خندند چرا که رتبه بندی یک ارتقای شغلی است نه توزیع پول در اول مهر.
کوچکی نژاد ادامه داد: شما می گویید هزار و 200 میلیارد تومان برای این کار گذاشته اید در حالی که ارتقا یک فرایند است شاید 20 سال طول بکشد کسی به یک رتبه برسد لذا شما قانون خدمات کشوری را اجرا می کنید پس رک به فرهنگیان اعلام کنید که این قانون خدمات کشوری است نه رتبه بندی فرهنگیان و با الفاظ بازی نکنید چنانچه معاونان شما به کمیسیون آمدند و خودشان قبول کردند این قانون خدمات کشوری است بنابراین چرا توقع ایجاد می کنید؛ از طرفی معاون پارلمانی رئیس جمهور وعده داد تحویل لایحه رتبه بندی را به مجلس داد که بعد از گذشت 8 ماه این اتفاق نیفتاده است.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نهم در خصوص دانشگاه فرهنگیان نیز گفت: اگر مجلس در 2 سال متوالی اعتبار خود را افزایش نمی داد این دانشگاه تعطیل می شد و اکنون بیش از 8 هزار دانشجو در این دانشگاه هستند که ردیف ندارند و شما نتوانسته اید دولت را قانع کنید تا جایی که در هیأت دولت داشتند بخشنامه ای را مطرح می کردند که این دانشگاه منحل شود که نمایندگان به آن اعتراض کردند.
کوچکی نژاد افزود: در بخش ردیف های استخدامی شما امسال 40 هزار بازنشسته دارید سال گذشته هم همین مقدار بازنشسته داشتیم که دیدیم مهرماه 200 هزار دانش آموز معلم نداشتند همچنین واگذاری واحدهای آموزشی را در دستور کار گذاشتید که مجلس مخالفت کرد لذا برنامه شما برای سال جدید چیست.
نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در پایان با طرح این سوال که چرا ردیف اعتباری برای بقیه نیازهای آموزش و پرورش لحاظ نکردید، خاطرنشان کرد: شما به فرهنگیان وعده استخدام یک فرزند آنها را دادید که این کار صورت نگرفته همچنین در بانک سرمایه که از پول فرهنگیان تشکیل شده است، یک نفر فرزند فرهنگی مشغول نیست و همه افراد خاص هستند همچنین بر اساس سند تحول قرار شد پوشش تحصیلی را به صورت 100 درصد در آموزش ابتدایی قرار دهید اما امروز 60 هزار نفر کودک بازمانده از تحصیل داریم و نزدیک 9 میلیون بی سواد در کشور داریم.
قاضیپور: وضعیت آموزشی عامل مهاجرت روستاییان به شهرها است/ به یمن مدیریت آموزش و پروش مدرسه های کپری در کشور ظاهر شد
در ادامه نادر قاضیپور عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز در موافقت با استیضاح وزیر آموزش و پرورش گفت: وضعیت نابسامان مدارس روستایی سبب شده است تا روستاییان مهاجرت کرده و در حاشیه شهرها ساکن شوند.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: موضوع تحصیل روستاییان و مناطق محروم و افراد کمدرآمد جامعه است. متاسفانه مدارسی که مردم ساختند و تحویل آموزش و پرورش در روستاها دادهاند، تعداد زیادی را فروختند و متاسفانه مشاهده میشود تعداد مدارس روستایی به جای اینکه به دانشگاه تبدیل شود، به مکانی برای ترک اعتیاد تبدیل شده است. این ننگ نیست؟ چه کسی اجازه میدهد این اتفاق رخ دهد؟ خرید احداثکننده زمین اعلام کرده است که برای آموزش و پرورش و بچههای روستای خود زمین اهدا کرده است نه برای ترک اعتیاد جوانان متخلف شهری و معتاد. این فرهنگ روستا را تخریب میکند.
وی تصریح کرد: هنرستانهای روستایی و خوابگاههای دانشآموزان شبانهروزی جدا از اینکه امکانات لازم را برای این افراد اختصاص داده نشده و با اینکه اعتبار دو برابر شده است، امکانات آن بهروز نشده و بحث تغذیه بسیار تاسفبار است.
وی در ادامه افزود: جمعآوری مدارس شبانهروزی روستایی آیا مورد تایید شما است؟ چه کسی دستور جمعآوری مدارس را داده است؟ آیا این مشکل مدیریتی نیست؟ آقای وزیر؛ به لطف حضرتعالی در جنوب کرمان مدارس کپری در دمای 50 درجه بالای صفر برپاست! آیا دانشآموزان روستایی تحمل این گرما را دارند؟
قاضیپور ادامه داد: در جایجای کشور بدون ضوابط نیرو استخدام شده است و افراد باسابقه کنار گذاشته شدهاند. آموزش و پرورش روستاییان را رها کرده و برای 6 کلاس یک معلم قرار داده است. در برخی از روستاها مدارس با تاخیر آغاز بهکار کردهاند. مشکل تنها وزیر نیست، بلکه کل کابینه سبب شده تا آمار بیسوادی در کشور بالا رود، بهخصوص در روستاها، سیاستهای غلط نهادینه شده است.
وی در ادامه گفت: چرا مدارس روستایی روزبهروز جمع میشوند و خانوادههای روستایی به خاطر تحصیل فرزندان خود، روستا را ترک کرده و در حاشیه شهرها ساکن میشوند؟ در واقع تخلیه روستا به افزایش شهرنشینی میانجامد، البته این در حالی است که روستاییان به خاطر نداشتن شغل و امکانات مجبورند در روستاها بمانند و در نتیجه فرزندانشان بیسواد بمانند.
این نماینده مردم در مجلس نهم خطاب به وزیر آموزش و پرورش گفت: هزینه تحصیل برای افراد کم درآمد، کارگران، کشاورزان و مستمریبگیران روستایی بسیار بالا است. هر چند شهید بهشتی در نوشتن قانون اساسی سه اصل را برای تحصیل رایگان قید کرده است. ما قسم خوردهایم که با قانون اساسی وفادار باشیم، ولی متاسفانه هر روز هزینهتراشی بیشتر میشود و مردم بهخصوص کارگران با مشکلات بسیاری روبرو شدهاند.
قاضیپور با اشاره به حقوق پایین معلمان روستایی گفت: مشکلات اعزام به خارج معلمان، صندوق ذخیره فرهنگیان، بانک سرمایه، کارت طلایی فرهنگیان که از آن چیزی باقی نمانده است، فراموش شده است. آقای فانی؛ وعده اجرای آزمون پیشدبستانی نهضتیها در مردادماه 93 اعلام شد اما هیچگاه به مرحله اجرا نرسید، قانونی که نمایندگان برای خدا و رفاه معلمان تصویب کردند، هیچگاه اجرا نشد.
وی با تاکید بر اینکه سیستم آموزش و پرورش متمرکز شده است، گفت: اولویت کمک به آموزش و پرورش را در هیات دولت نهادینه نساختیم. آقای وزیر؛ روحیه حضرتعالی کمتحرک است، این کمتحرکی سبب ضرر و زیان بسیاری به آموزش و پرورش شده است. نشریه نیمکت آموزش و پرورش که با هزینه دولت است، برای جناح خاصی تبلیغ میکند.
نماینده مردم ارومیه در مجلس نهم با تاکید بر اینکه امروز آزمون بزرگی در پیشرو دارید، گفت: صلاحیت مجدد وزیر آموزش و پرورش باید مورد بررسی قرار گیرد.
وی در ادامه با یادآوری سخنان امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب گفت: امام راحل فرمودند مجلس متفکران ملت هستند ون باید به اصلاح مدارس از دبستان تا دانشگاه را جدی بگیرند و با تمام قوا در این مسیر بکوشند. همچنین رهبر معظم انقلاب میفرمایند آموزش و پرورش کنونی کشور ساخته و پرداخته فلسفه ما نیست و بنا نبود امروز به دنبال این فلسفه باشیم.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس یادآور شد: آینده تعلیم و تربیت 12 میلیون دانشآموز و سرنوشت بیش از یک میلیون معلم در گرو سیاستگذاری آموزش و پرورش است که اساس توسعه سازندگی ایران عزیز باید باشد. بدون شک این سرنوشت متاثر از تصمیمی است که شما نمایندگان خواهید گرفت. پس از سالها تلاش و تاکید و بررسی نخبگان تعلیم و تربیت و نقشه آموزش و پرورش، استراتژی و سیاستگذاری بومی کردن آموزش و پرورش در سند تحول متجلی است.
قاضیپور افزود: برای فرماندهی در عرصه تعلیم و تربیت جدا از ساختارها و بنیانها بودجه، امکانات و همافزایی نیاز است تا مدیریت باکفایت، مدبر، توانمند، هوشمند در رأس این وزارتخانه قرار گیرد تا با برنامهریزی بتواند راه را برای دانشآموزان و معلمان جدا از انگیزه و خلاقیت هموار سازد. میانگین فعالیتها و تدابیر مدیریتی آقای فانی به هیچ وجه ما را متقاعد نمیکند که ایشان بتواند طرح ملی سند آموزش و پرورش را مدیریت نماید، چرا که مشکل اول ایشان به مجموعه تجاربی است که در این سند آمده است. سندی که رهبر معظم انقلاب بر آن صحه گذاشته است. در این سند عناوین مهمی چون دینمحوری، راستگویی، شایستهسالاری، پژوهش محوری و مراحل 4 گانه از منظر اسلام، یافتههای علمی بیان شده است.
این نماینده مردم در مجلس نهم آرایش درونی وزارت آموزش و پرورش، معاونین و سازمانهای وابسته به آن بدون شک آن چیزی نیست که بتواند جوابگوی نیازهای جامعه و جمهوری اسلامی ایران باشد. آقای فانی تعدادی را مسئول گذاشتند که خود آنها را قبول ندارند. ما قسم خوردیم از حق و حقوق ملت، کارگران، کشاورزان و مردم محروم دفاع کنیم. متاسفانه دانشآموزان روستایی بر روی حلبی مینشینند، البته در شهر بهترین مدارس به افراد خاص واگذار شده است. اینجاست که دولت ساسانی یادآور میشود.
موسوینژاد: اجرایی نشدن سند تحول بنیادین از نقاط ضعف وزارت آموزش و پرورش است
موسوی نژاد نماینده مردم دشستستان در مجلس شورای اسلامی نیز اجرایی نشدن سند تحول بنیادین را از نقاط ضعف وزارت آموزش و پرورش دانسته و در موافقت با استیضاح فانی وزیر آموزش و پرورش گفت: طرح اتستیضاح وزیر آموزش در تاریخ 25 خرداد 93 نوشته و تقدیم مجلس شورای اسلامی شد که بنا به دلایلی اکنون در صحن علنی مطرح شده است.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه واقعیت آن است که استیضاح به معنای برکناری وزیر نیست بلکه به معنی روشنگری است، ادامه داد: ممکن است در این جلسه نمایندگان متقاضی قانع شده و آقای وزیر نیز با تمام توان و انرژی به کار خود ادامه دهند؛ از سویی دیگر ما به پاک دستی آقای فانی اذعان داریم و دلیل استیضاح وی نیز بیشتر در حوزه مدیریتها و سیاستهای وزارت مذکور است که همه تلاشمان نیز بر آن بود تا این استیضاح صورت نگیرد و با تذکرات معضلات آموزش تمام شود.
این نماینده مردم در مجلس نهم، با یادآوری اینکه جلسات متعددی با وزیر آموزش و پرورش برای رفع معضل فرهنگیان برگزار شد، تصریح کرد: متاسفانه این جلسات نتیجه بخش نبود و اکنون نیز به جلسه استیضاح ختم شد که البته یکی از راههای انتقال مشکلات مربوطه به جامعه آموزگاران طرح استیضاح است و امید است راهی برای اراده رئیس جمهور نسبت به رفع مشکل فرهنگیان باشد.
وی با برشمردن علت استیضاح وزیر آموزش و پرورش، اجرایی نشدن سند تحول بنیادین را از مهمترین علت استیضاح فانی خواند.
نماینده مردم دشتستان در مجلس نهم، ادامه داد: عدم رویکرد جدی و برنامه محور به دانشگاه فرهنگیان با عنایت به اهداف بلند و ارزشمند این دانشگاه به عنوان مهمترین سند تحول بنیادین در ایجاد و تحول، نوآوری و ارتقای کیفیت نظام تربیت معلم، افزایش شایستگیها و توانمندیهای علمی، تخصصی و حرفهای فرهنگیان و توسعه زمینههای پژوهشگری و تقویت روحیه پژوهش و ارتقای مستمر بنیه علمی فرهنگیان از دیگر معضلات است.
این نماینده مردم در مجلس نهم، تاکید کرد: انتصاب مدیران بازنشسته، ناکارآمد، بیانگیزه و بدون برنامه با رویکرد سیاسی و جناحی در سطوح ستادی وزارتخانه و مدیریتهای ارشد استانی و شهرستانی و نگاه قالب سیاسی، جناحی، حزبی و گروهی به آموزش و پرورش از دیگر نقاط ضعف است.
وی تاکید کرد: در حالی که راهبرد شماره 9+ فصل 5 سند تحول تاکید بر استقرار نظام مدیریت اثربخش و کارآمد و مسئولیتپذیر و پاسخگو داشته و بند 10 سیاستهای کلی، ایجاد تحول در نظام آموزش و پرورش، تاکید بر تامین ثبات مدیریت در آموزش و پرورش، رویکرد ارزشی و انقلابی نه ستاد انتخاباتی و جناحی و دور نگه داشتن محیط آموزش و پرورش از دستهبندیهای سیاسی دارد اما متاسفانه احاطه حلقه مشاوران خاص سیاسی بر کمیته انتصابات وزارتخانه به استانها منجر به انتصاب افرادی گردیده است که صرفا به دلیل فعالیت گروهها در ستاد انتخاباتی بدون در نظرگفتن توان مدیریتی، تعهد و تخصص بوده در حالی که یکی از بزرگترین مجموعههای فرهنگی کشور که میبایست با رویکرد آموزش و پرورش بدون سیاستزدگی و باند بازی اداره شود دچار آسیب شده است.
موسوینژاد گفت: علیرغم رشد حدود 25 درصدی اعتبارات آموزشی در سال 93 نسبت به سال 92 و رشد بالغ بر 500 درصدی آن در یک دهه گذشته و کاهش تعداد دانش آموزان و فرهنگیان حدود 30 درصد در این یک دهه، چه اقدام علمی جهت اجرایی شدن بند 6 سیاستهای کلی ایجاد تحول در نظام آموزش و پرورش مبنی بر تحول در ساختار مالی و اداری و نظام مدیریت با هدف ارتقای کیفیت و بهرهوری نظام آموزش و پرورش و اجرایی شدن بند ب ماده 19 قانون برنامه 5 توسعه مبنی بر افزایش سهم اعتبارات غیر پرسنلی به پرسنلی انجام داده اید.
نماینده مردم دشتستان در مجلس نهم، ادامه داد: عدم نظارت بر استفاده بهینه از منابع صندوق ذخیره فرهنگیان در جهت رفع نیازهای مالی آنان علیرغم تاکید راهکار 2-12 سند تحول بنیادین،متاسفانه توجه جدی و عملی برای جذب و نگه داشت نیروهای کارآمد در دوره ابتدایی و تقویت نگاه تخصصی و زیربنایی به این دوره تحصیلی نمیشود.
این نماینده مردم در مجلس نهم، تاکید کرد:با توجه به حساسیت این دوره در اجرایی کردن فصل سوم این سند مبنی بر ارایه مقطع در دو دوره سه ساله به ویژه برای سه سال اول که بایستی طبق راهکار 8-21 سند تحول بنیادین، نظام دورهای انجام شود،اقدام عملی و موثری برای این مهم صورت نگرفته است.
وی افزود: عدم به کارگیری فناوری ارتباطات و اطلاعات در کلیه فرآیندها جهت تحقق عدالت آموزشی و تسهیل فرآیندهای موجود و ارایه برنامههای آموزشی و دروس دورههای تحصیلی به صورت الکترونیکی به ویژه در مناطق محروم کشور یکی از موارد ایجاد نوآوری و خلاقیت در آموزش و پرورش است که متاسفانه در سالهای اخیر سیل نزولی داشته و تلاش چشمگیری مشاهده نمیشود.
نماینده مردم دشتستان در مجلس نهم، ادامه داد: برنامهریزی و مدیریت نامناسب در ساماندهی نیروهای انسانی به طوری که محل خدمت معلمان، دور از سکونت همسر و خانواده تعیین میشود که خود صدمات جبرانناپذیری به معلم و خانوادههای آنها که میبایست مشکلگشای دانشآموزان و اولیا باشد وارد کرده است.
این نماینده مردم در مجلس نهم، تاکید کرد: عدم اجرای مصوبات قانونی مجلس شورای اسلامی در مورد استخدام مربیان پیشدبستانی و شرکتی و افازیش مرخصی زایمان و شیردهی به 9 ماه و موارد مصوب دیگر نیز معضلات زیادی را پدید آورده است.
نماینده مردم دشتستان در مجلس نهم، ادامه داد: تبعیض شدید خدمات رفاهی فرهنگیان با سایر وزارتخانهها، تقریبا هیچ گونه آیتم حقوقی رفاهی مانند حق مسکن یا ایاب و ذهاب و پوشاک و خواربار برای فرهنگیان در نظر گرفته نشده است؛ اغلب وزارتخانهها به ویژه تهران و مشهد برای کارکنان مهمانسرا و اسکان مناسب دارند، فرهنگیان خانه معلمی دارند که هزینه آن برای فرهنگیان بیش از مهمانسراها تمام میشود و فضای آن جوابگوی این قشر نیست.
وی افزود: هزینه فوت و ازدواج فرهنگیان، اضافه کار آموزشی پرداخت نشده، فوقاالعاده نوبت دوم مدیران خدمتگزاران، فوقاالعاده مرزی مناطق محروم، هزینه آب و برق، تلفن مدارس و هزینه سفر فرهنگیان، تاکنون پرداخت نشده است، مشکلات مالی نیز که جای خود دارد که این موارد انگیزه کاری را به شدت پایین آورده و منجر به نارضایتی آنها شده است.
این نماینده مردم در مجلس نهم، تاکید کرد: پاداش بازنشستگی سلیقهای پرداخت میشود که عدم رعایت شان بازنشستگان است، اتوانی وزیر در جلب توجه عنایت عملی دولت در افزایش فضای آموزشی در مناطق محروم کشور از دیگر مشکلات است همچنین عدم سرمایهگذاری و برنامهریزی درست برای شناخت و استعدادهای درخشان به ویژه در مناطق محروم انجام نمیشود .
نماینده مردم دشتستان در مجلس نهم، ادامه داد: بیمه طلایی فرهنگیان برای دل خوش کردن آنها است و کارایی ندارد و جای این سوال باقی است که آقای فانی آیا نیروهای فعال را از مدریت کنار گذشتن اقدامی صحیحی است؟ امید است توضیحات شما بتواند نمایندگان را قانع کند.
بشیری: استیضاح فانی مطالبه فرهنگیان است/ کرامت معلمان مورد توجه نیست
در ادامه بشیری عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با تاکید بر اینکه استیضاح فانی مطالبه فرهنگیان است، گفت: متاسفانه کرامت معلمان در مسائل و موارد مختلف مورد توجه قرار نمیگیرد.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، فرهاد بشیری در موافقت با استیضاح فانی گفت: همکاران و ملت ایران و قاطبه فرهنگیان و دانشآموزان آگاه هستند که وزارت آموزش و پرورش از جایگاه رفیع و والایی برخوردار است و این نگرانیها درخصوص این وزارتخانه در جلسات مختلف با رئیس جمهور و معاونان مطرح شد و نهایتاً برای رأی اعتماد به وزیر در همه مسائل صحبت شد و موارد مورد بررسی قرار گرفت.
نماینده مردم پاکدشت در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آنچه که مسلم است شخصیت وزیر آموزش و پرورش فرهنگی بوده و قابل احترام است اما آنچه که امروز ما را به سمت استیضاح آورده، عملکرد وی در حوزههای مختلف است. در این ایام ماه مبارک رمضان بنا بر اجبار و ضرورت و مطالبه و خواستههای فرهنگیان موضوع استیضاح مطرح میشود و انتظار میرود همه نمایندگان به همه موارد توجه کرده و مسائل را مورد عنایت قرار دهند.
وی تاکید کرد: استیضاح مورد مطالبه همه فرهنگیان بوده و این موضوع سیاسی نیست و آنچه که مسلم است اهداف و برنامههای این وزارتخانه میباشد و باید توجه کرد که در این مقطع مصلحت پذیرفتنی نیست و باید شفافسازی صورت گیرد. همه منابع انسانی در وزارت آموزش و پرورش امروز آگاه هستند که این وزارتخانه شرایط نامناسبی دارد و ناامیدی در مجموعههای مختلف آن بسیار نگرانکننده است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصریح کرد: باید توجه کرد و از وزیر و مدیریتهای این وزارتخانه این سوال مطرح میشود که در ارتباط با حقوق و مطالبات فرهنگیان چه اقدامی تاکنون انجام دادهاید و چرا وزیر آموزش و پرورش درخصوص اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری هیچ اقدامی را در آموزش و پرورش انجام نمیدهد؟ و این موضوع باعث شده فرهنگیان در نقاط مختلف کشور اجتماع کرده و اعتراض کنند و در مقابل دیوان عدالت اداری برای مطالبات حقوقشان تجمع کنند.
این نماینده مردم در مجلس نهم افزود: انتظار میرفت که وزیر آموزش و پرورش در جلسه غیرعلنی مجلس مطالبات فرهنگیان را مطرح کند اما ایشان بهعنوان یک مدیر تاکید کردند که فرهنگیان انگیزه لازم را ندارند، بنابراین این سوال مطرح میشود که چه کسی باید این انگیزه را در فرهنگیان ایجاد کند؟ همچنین نکته بعدی که وزیر به آن اشاره کرد نداشتن مهارت فرهنگیان است و باید گفت که شما دو سال است که در این وزارتخانه مشغول به کار شدهاید و چرا فرهنگیان را متهم به نداشتن مهارت میکنید؟
بشیری با تاکید بر اینکه کرامت معلمان در مسائل و موارد معیشتی مورد توجه قرار نمیگیرد، تصریح کرد: چرا به مشکلات معلمان فداکار در نقاط مختلف کشور توجه نمیشود؟ و چرا پژوهشگاه آموزش و پرورش در طی 8 ماه گذشته بلاتصدی مانده است؟ همچنین باید از نیروهای فعال و جوان به جای بازنشستگان در این وزارتخانه استفاده شود، هر چند که ناامیدی بسیاری میان فرهنگیان وجود دارد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: وزیر آموزش و پرورش برای حل این مشکلات باید از رئیس جمهور کمک بگیرد و مشکلات باید با جدید دنبال شود و چرا باید در حال حاضر به آن شرایط برسیم که یک معلم با ناامیدی بسیار به این نکته اشاره کند که کاش این وزیر فردا نباشد؟
انصاری: واقعیت های آموزش وپرورش در مدارس روستاها و مناطق محروم است نه در کاغذهای چاپ شده وزیر
انصاری عضو کمیسیون انرژی مجلس نیز در موافقت با استیضاح فانی با بیان اینکه جامعه آموزش و پرورش از وضعیت نظام تعلیم و تربیت نگران هستند و دغدغه استیضاح کنندگان بی توجهی به مشکلات و مسایل آموزش و پرورش است، گفت: واقعیت ها در مدارس روستاها و مناطق محروم کشور است نه در کاغذهایی که شما چاپ کرده اید.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، محمد سعید انصاری افزود: گفت:بنده در رابطه با دیانت،انسانیت و شرافت دکتر فانی غیر از خیر و نیکی چیزی ندارم بگویم اما وضعیت آموزش و پرورش به علت انتصاب مدیران ناتوان بسیار نابسامان و نگران کننده است.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی افزود: اگر مدیری ناتوان باشد چون نماینده در این مورد انتقاد داشته به این نقد توجه نمی کنند و نماینده را به جای اینکه یاور و دوست خود بدانند دشمن خود فرض می کنند.
مدارس به بهانه های گوناگون از اولیا دانش آموزان هنوز پول می گیرند
عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: وضعیت مدارس در مناطق محروم کشور بسیار نامناسب است و هنوز در روستاهای آبادن و خوزستان مدارسی داریم که در گرمای طاقت فرسا در کانتینرها درس می دهند و کسی به این موضوعات توجه نمی کند.
وی با بیان اینکه در مورد تجهیزات مدارس مکل داریم ادامه داد: علی رغم اینکه بر اساس قانون آموزش باید رایگان باشد مدارس به بهانه های گوناگون از اولیا دانش آموزان هنوز پول می گیرند.
این نماینده موافق استیضاح فانی خطاب به وزیر گفت: چرا امروز به جای بیان واقعیت ها گزارشی را آماده کرده اید که بگوئید عملکرد خوبی داشته اید اما باید بدانید واقعیت ها در مدارس روستاها و مناطق محروم کشور است نه در کاغذهایی که شما چاپ کرده اید.
ادغام مدارس روستایی باعث ترک تحصیل دانش آموزان روستاها شده است
انصاری افزود: می توانستید مسایل و مشکلات آموزش و پرورش را حل کنید اما نکردید، ادغام مدارس روستایی باعث ترک تحصیل دانش آموزان روستاها شده است، چرا به جای اجرای طرح ادامه تحصیل طرح ترک تحصیل در روستاها را پیاده کرده اید.
وی تصریح کرد: جامعه آموزش و پرورش از وضعیت نظام تعلیم و تربیت نگران هستند و دغدغه استیضاح کنندگان بی توجی به مشکلات و مسایل آموزش و پرورش است.
انصاری افزود: بنده یکی از مدافعان دولت و شخص وزیر آموزش و پرورش بوده ام، 6 ماه قبل،یکسال قبل خدمتشان رسیدم مشکلات را مطرح کردم، یکسال من را سر کار گداشتند و امروز و فردا کردند و هیچ اقدام موثری انجام نشد.
وی ادامه داد: بارها اعلام کردم من دوست و مدافع شما هستم ،من را رقیب و دشمن خود نپندارید اما توجهی نشد، بیش از 6 ماه است که در مورد عقب ماندگی تحصیلی در آبادان صحبت می کنم متاسفانه نه اینکه ترتیب اثری داده نشد بلکه تائید و تاکید بر اشتباهات هم دارند.
این نماینده مردم ادامه داد: نه وزیر معاونان و نه مدیران کل و نه روسای ادارات به مدارس سرکشی نمی کنند و وضعیت مدارس مناطق محروم کشور خصوصا روستاها بسیار نگران کننده است.
اعلام کردید از سیاسی بودن و سیاسی کردن آموزش و پرورش اجتناب می کنید اما خلاف این عمل شد
وی تصریح کرد: خود شما اعلام کردید از سیاسی بودن و سیاسی کردن آموزش و پرورش اجتناب می کنید اما خلاف این عمل شد،وضعیت آموزش و پرورش با مدیریت شما بسیار نگران کننده است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه معلمان پیش دبستانی که سالها خدمت کرده اند هنوز نگرانی و مشکل دارند،گفت: چرا این همه ترک تحصیلی داریم،آیا تحقیق کرده اید،پاسخی برای خانواده ها دارید.
انصاری افزود: ناتوانی های وزیر در جلب نظر دولت در تامین معیشت فرهنگیان شاغل و بازنشسته برای تدوین نقشه راه و برنامه ریزی عملیاتی برای اجرایی کردن سند تحول بنیادین آموزش و پرورش علی رغم اعلام برنامه پیشنهادی خود در روز رای اعتماد یکی دیگر از دلایل نگرانی خانواده بزرگ فرهنگیان است.
نماینده مردم آبادان در مجلس ادامه داد: وضعیت آموزش در استان خوزستان نسبت به کل کشور بسیار نامناسب است و به این موضوع توجهی نمی شود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: امیدواریم امروز همکاران با توجه به وضعیت نگران کننده ای که امروز تشریح شد با رای خود زمینه تغییر روش در آموزش و پرورش را فراهم کنند.
علیمردانی: وزارت آموزش و پرورش به صورت حزبی اداره می شود
محسن علیمردانی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نیز در موافقت با استیضاح وزیر آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش نباید سیاسی بشود و سیاسی شدن آن سم مهلکی است با این حال با شواهد موجود باید قبول کنیم بسیاری از مدیران وزیر سیاسی بوده و با سیاسی کاری عمل می کنند.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، محسن علیمردانی در موافقت با استیضاح وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه خواسته قاطبه فرهنگیان استیضاح وزیر است، گفت: وزیر آموزش و پرورش از نظر توان مدیریتی ضعیف بوده و نفوذ خوبی در دولت و مجلس شورای اسلامی ندارد و از همه مهم تر محبوبیت و تحرک لازم را ندارد لذا زیرمجموعه وزارتخانه با این وضعیت انگیزه کار نداشته و اعتماد خوبی به وزیر ندارند بنده هم به خاطر خواسته فرهنگیان و معلمان که از تمام سلیقه های سیاسی از اصلاح طلبان، اعتدالیون، اصولگرایان و غیر سیاسی ها دوست ندارند وزیری سست و کم تحرک و ناکارآمد داشته باشند، صحبت می کنم.
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه قطعا همه همکاران با قشر فرهنگیان ارتباط دارند و شاید کمتر فرهنگی و کمتر معلمی را دیده اند که از وزیر رضایت داشته باشند، یادآور شد: در چنین شرایطی در کشورهای دیگر خود وزیر استعفا می دهد اما در کشور ما همه به میزهای مدیریتی چسبیده اند و کنار نمی روند.
وی افزود: برخی از همکاران با ما طوری صحبت می کنند که شرایط کشور حساس است و استیضاح به مصلحت نیست اما اینجا اعلام می کنم چه مصلحتی بالاتر از رضایت فرهنگیان و معلمان کشور که بزرگ ترین سرمایه های این کشورند؛ چرا همه مسائل را سیاسی می کنیم و نگاه مصلحتی به آن می اندازیم.
مدیریت جهادی در وزارت آموزش و پرورش مشاهده نمی شود
علیمردانی ادامه داد: آقای فانی برای شغل مشاوری شاید بهترین فرد باشد ولی مدیر اجرایی خوبی نیست و نمی تواند باشد مخصوصا در شرایطی که هیچ محبوبیت و مقبولیتی بین فرهنگیان کشور ندارند مقام معظم رهبری به شرایط و مسائل فرهنگی تأکید دارند که باید در این شرایط فعالیت ها نه تنها مضاعف شود بلکه جهادی باشد که ما شاهد آن در وزارتخانه نیستیم نیستیم.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نهم خطاب به وزیر آموزش و پرورش گفت: شما تیمی را جمع کرده اید که خود را نمی توانند حرکت دهند و در مهم ترین وزارتخانه کشور نمی توانند شادابی ایجاد کنند همچنین متأسفانه شاهدیم در این وزارتخانه نه تنها شادابی ایجاد نشده بلکه سستی و ناکارآمدی موج می زند از طرفی باید خطاب به رئیس جمهور که بارها گفته اند دولت فراجناحی است بگویم آیا اطلاع دارید در این وزارتخانه چه خبر است.
وی در ادامه با اشاره به حزبی اداره شدن وزارت آموزش و پرورش، عنوان کرد: برای مثال هرکس در ستاد انتخاباتی روحانی بوده حتما باید یک پستی بگیرد و مهر شایستگی می خورد و برعکس اگر فرد شایسته ای باشد که در ستاد انتخاباتی نبوده شرایط مدیریت را ندارد که در نهایت باندبازی و حذف نخبگان از مدیریت اجرایی کشور را شاهدیم که این نوع نگاه غیر علمی بوده و باعث تبعیض بین فرهنگیان شده است و با این وضعیت من برای انتخابات اسفند ماه نگرانم که وزارت آموزش و پرورش و سازمان های آن تبدیل به ستادهای انتخاباتی افراد خاصی شوند.
کودکان در مدارس دچار سوء تغذیه شده اند
علیمردانی همچنین با بیان اینکه وزیر اشرافی به مدیران زیرمجموعه ندارد، اظهار کرد: بارها مقام معظم رهبری تأکید کردند آموزش و پرورش نباید سیاسی بشود و سیاسی شدن آن سم مهلکی است بنابراین با شواهد موجود باید قبول کنیم بسیاری از مدیران وزیر سیاسی بوده و کاملا سیاسی کاری می کنند که سند آن نیز تعدادی از مدیران کشوری هستند که برای مجلس شورای اسلامی استعفا داده اند.
نماینده مردم زنجان در مجلس در ادامه با اشاره به سخنان معاون فرهنگی وزیر که اخیرا در جلسه تودیع و معارفه مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان صحبت کرده بود، یادآور شد: آموزش و پرورش چه ربطی به این مسائل سیاسی دارد به جای آن سند تحول که محصول کارشناسی شده و از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی و رهبری ابلاغ شده است را اجرا کنند که قدمی برای آن برداشته نشده است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در پایان خطاب به فانی خاطرنشان کرد: آقای وزیر، متأسفانه کودکان در مدارس دچار سوءتغذیه شده اند بفرمایید چرا نتوانستید نظر مجلس و دولت را برای این موارد جلب کنید همچنین برای مدیران مدارسی که به اصناف مختلف بدهکار هستند چه کاری انجام شده است در کنار آن متأسفانه می بینیم معلمان عزیز به مشاغل دیگر حتی سرویس دانش آموزان روی آورده اند و این به خاطر کم بودن حقوق فرهنگیان است لذا خواهش می کنم نمایندگان به استیضاح رأی دهند و یا خود وزیر استعفا دهد.
قادرمرزی: مدیران برخی مدارس به گدایی افتادهاند
نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش یک نهاد استراتژیک و مهم برای توسعه کشور است، گفت: استیضاح آقای فانی به هیچ عنوان سیاسی نیست و ایشان از برنامههای اعلامی خود فاصله گرفتهاند.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، حامد قادرمرزی در نشست علنی امروز (چهارشنبه 3 تیرماه) مجلس شورای اسلامی و در جریان استیضاح وزیر آموزش و پرورش در موافقت با استیضاح فانی گفت: حضور بنده در میان استیضاحکنندگان نشان میدهد که استیضاح آقای فانی به هیچ وجه سیاسی نمیباشد. بنده حامی دولت تدبیر و امید هستم و در گذشته حامی وزیر آموزش و پرورش بودم. تمام تلاش خود را انجام دادم ولی امروز مواردی وجود دارد که درباره آنها از ایشان توضیح میخواهیم و گمان میکنیم که آقای فانی از برنامههایی که موجب رأی اعتماد مجلس به ایشان شد، فاصله گرفتهاند.
وی ادامه داد: همه میدانیم که وزارت آموزش و پرورش یک نهاد استراتژیک و مهم برای توسعه کشور است و مهمترین بخش در ساختار نهادی حکومت یک کشور میباشد. بنده 7 مورد از موارد استیضاح را بیان خواهم کرد.
نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس نهم گفت: مورد اول؛ ناتوانی وزیر در جلب رضایت و اعتماد جامعه فرهنگیان کشور است. ما میدانیم که قشر فرهیخته فرهنگیان ما از صداقت و طرفداری عالمانه راضی خواهند شد. همه ما و همه معلمان به نحوی از وضعیت درآمدی کشور آگاه هستیم، ولی چرا معلمان ما به خیابانها آمدند، تحصن کردند و در مقابل ادارات آموزش و پرورش با پلاکاردهای اعتراضی جمع شدند؟ آقای فانی؛ ای کاش در یکی از این جمعها حاضر میشدید و اوضاع را آنچنان که بود صادقانه به آنها توضیح میدادید تا خوراک رسانههای ضدانقلاب نشود. شما به هیچ استانی سفر نکردید تا سخن فرهنگیان را بشنوید و بعد برای آنها پاسخی داشته باشید. وقتی که معلمان تحصن کردند، عدم حضور شما به معنی بیمحلی به معلمان و جامعه فرهنگیان بود.
قادرمرزی در رابطه با مورد دوم استیضاح افزود: ناتوانی وزیر در جلب توجه و عنایت دولت در اختصاص منابع لازم جهت تامین منابع مالی مورد نیاز هزینههای مدارس کشور و تبدیل مدارس کشور به مدارس خودگردان است. این موضوع به صراحت برخلاف اصل 39 قانون اساسی است. ما میدانیم که هزینههای جاری مدارس اعم از پول کاغذ، قند، چای، گچ تخته، ماژیک وایتبرد و تجهیزاتی از قبیل رایانه در مدارس کشور به یک بحران مالی تبدیل شده است. بگذارید خیلی صریح بگویم که مدیران مدارس در حوزه انتخابیه اینجانب به گدایی افتادهاند. به والدین و مردم میگویند که پول قند و چای معلمان را بدهید. مردم منطقه ما، مردم منطقه محروم هستند و ما به هیچ عنوان نمیتوانیم این وضعیت را از وزارت آموزش و پرورش بپذیریم.
وی تصریح کرد: بنده سال گذشته خدمت آقای فانی رسیدم و مسائلی را بیان کردم. در طول سالهایی که نماینده مجلس بودهام چندین و چند بار مدارس شبانهروزی کشور تعطیل شدند. معلمان، دانشآموزان را فرستادند خانه و گفتند ما پول تامین قند، چای و خوراک شما را نداریم. آقای وزیر؛ آیا شمار خودروهای آموزش و پرورش را دارید؟ آیا جرأت سفر بین شهری با این خودروها را دارید؟
عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: مورد سوم اینکه آقای وزیر در جلب توجه و عنایت عملی دولت در افزایش فضای آموزشی مدارس در مناطق محروم کشور ناتوان بودهاند. متاسفانه سرانه آموزشی مناطق محروم به مراتب کمتر از سرانه متوسط کشور است. آقای فانی؛ آیا شما تاکنون مدارس مناطق محروم را دیدهاید؟ مدرسه محل کار معلمان، محل تحصیل دانشآموزان و خانه دوم آنها است. بیش از 50 درصد مدارس حوزه انتخابیه من در استان کردستان نه در شأن معلم است و نه در شأن فرزندان و آیندهسازان این مملکت میباشد.
قادرمرزی افزود: اماکن تحصیلی بسیاری در مناطق محروم هستند که هر لحظه ممکن است دیوار کلاس آنها فرو بریزد. بانوان معلم به فاصله حداقل 20 کیلومتر ناچار هستند که مراجعه کنند؛ این مدارس حتی فاقد سرویسهای بهداشتی هستند. آیا آقای وزیر تاکنون به این وضعیت فکر کردهاید؟ آیا میدانید چند درصد دانشآموزان ما در کپرها، چادرها و کلاسهای مخروبه تحصیل میکنند؟
وی در تشریح مورد چهارم از عوامل استیضاح وزیر بیان کرد: ناتوانی وزیر در جلب نظر دولت در جهت تامین معیشت فرهنگیان و بازنشستگان آموزش و پرورش و اعطای امتیازات مشابه همانند سایر دستگاههای دولتی است. بنده سخنان آقای روحانی رئیس جمهور کشور را در جریان رقابتهای انتخاباتی سال 92 یادآوری میکنم که معلمان به اینکه ما همواره با ادبیات عاشقانه آنها را مورد تقدیس قرار بدهیم، نیازی ندارند. معلمان نیاز دارند که وضعیت معیشتی آنها بهبود یابد. معلمان نیاز دارند که وضعیت معیشتی آنها بهبود یابد. ما متاسفانه شاهدیم که وزارت آموزش و پرورش و ساختار مدیریتی آن نتوانستهاند دیدگاه مقایسه معلم با کارمند را از کشور پاک کنند.
این نماینده مردم در مجلس نهم ادامه داد: به بسیاری از مسئولان و بدنهای که مخالف ارتقای وضعیت معیشت معلمان و فرهنگیان هستند، باید بفهمانیم که اهمیت کار یک معلم با کار یک کارمند متفاوت است. از محل هدفمندی یارانهها، مالیات افزوده و بیتالمال در قالب طرح تحول سلامت، طرح تحول درآمد پزشکان اجرا شد. یک پزشک عمومی، یک داروساز و یا یک دندانپزشک حدوداً 7 سال تحصیل میکند ولی برخی از معلمان ما در بهترین دانشگاههای تربیت معلم تا مقطع فوقلیسانس حدود 7 سال باید تحصیل کند. معلمان حدود یک میلیون و 400 هزار تومان حقوق دریافت میکنند در حالی که یک پزشک درآمدی در حدود 7 میلیون تومان دارد. نکته اینجاست که در طرح تحول سلامت کشور درآمد پزشکان تا 10 میلیون تومان افزایش یافته است ولی حقوق معلمان همچنان ثابت مانده است.
قادرمرزی افزود: مورد بعدی نداشتن منبع مدون، موثر و عملیاتی برای غنیسازی و ارتقای بهرهوری است. تاکید میکنم که بهرهوری در این مورد بیان شده باید از دیدگاه علمی و دانشگاهی مورد بررسی قرار گیرد. ارتقای بهرهوری و برنامه آموزشی و استمرار عدالت آموزشی در کشور موضوعی است که مورد غفلت قرار گرفته است. وزارت آموزش و پرورش حدود یک میلیون و 37 هزار نیروی رسمی دارد، حدود 400 هزار کلاس درس در مهرماه فعال خواهد شد و حدود 500 هزار نفر در مقطع ابتدایی و متوسطه به کلاسها خواهند رفت. در این میان 500 هزار نفر نیروی غیرآموزشی فعالیت میکنند یعنی این افراد کار غیراداری انجام میدهند و امور مدیریتی را برعهده دارند. چرا در این سیستم که دچار بزرگسری اداری شده است بیش از 5 درصد کارمندان در بخش غیرآموزشی فعال هستند در حالی که دولت باید تلاش کند که کوچک شود و یکی از نهادهایی که باید کوچکسازی میشد، آموزش و پرورش است.
وی تصریح کرد: براساس یک تحقیق علمی دانشگاه تهران، پنجششم بودجه وزارت آموزش و پرورش صرف امور غیرآموزشی میشود، یعنی تنها یک ششم بودجه وزارت آموزش و پرورش برای معلمانی است که به کلاسها میروند. در قالب طرح تحول بنیادین و برنامههایی که آقای فانی با تجربه 4 دهه کار آموزشی و مدیریتی انتظار داشتیم که بزرگسری اداری را در وزارت آموزش و پرورش تعدیل کند.
قادرمرزی ادامه داد: در امور پرورشی هنوز هدف مشخص نشده است. زمانی که ما دانشآموز بودیم، 4 حدیث حفظ میکردیم و شعار هفته میگفتیم ولی همچنان برنامههای 25 سال گذشته ادامه دارد. امروز باید هدف از پرورش، پرورش دانشآموزان امروز برای مسئولیت گرفتن در فردای زندگی است. همه ما اطلاع داریم که روزانه 176 هزار مطلب جدید به صورت روزانه در فضای علمی و مجازی منتشر میشود، حال سهم ما از این میزان چیست؟ بخش عمده این مطالب خلاف ارزشها و فرهنگ ما میباشد. در حوزه پرورش چقدر توانستهایم دانشآموزان را پرورش دهیم تا برای مواجهه با دنیای واقعی آمادگی داشته باشند؟
نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس نهم گفت: در تمام مدارس کشور ما کپسول آتشنشانی وجود دارد ولی در حادثه آتشسوزی مدرسه شینآباد پیرانشهر نه معلم و نه دانشآموزان بلد نبودند که از کپسول آتشنشانی استفاده کنند.
وی در رابطه با دلیل آخر موافقت خود با استیضاح بیان کرد: هیچ ساماندهی علمی و منطقی در مورد تقسیم کار معلمان انجام نمیشود. معلمان را مدیران استانی به هر نحوی که دلشان بخواهد در برخی از شهرستانها تقسیم میکنند که این موضوع موجب کاهش بهرهوری معلمان میشود. در انتها لازم میدانم که تاکید کنم استیضاح آقای فانی، وزیر آموزش و پرورش به هیچ عنوان سیاسی نیست.
شکری: رواج بیسوادی به دنبال آفت علمآموزی در کشور/ پیشرفت کشور در گرو تقویت آموزش و پرورش است
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: علم آموزی در باب رقابت با تمامی کشورهای دنیا باید پیدا شود اما این در حالی است که کشور ما از منظر آموزش و پرورش افت داشته است تا جایی که بی سوادی و ترک از تحصیل افزایش یافته است.
محمود شکری در موافقت با استیضاح فانی وزیر آموزش و پرورش افزود: دغدغه ای جامعه فرهنگی نمایندگان از 25 خردادماه سال 93 موضوع با دکتر فانی مطرح شده است، به دستور حجت السلام ابوترابی چهار مرتبه خدمت وزیر جلسه داشتیم و دغدغه را انتقال دادیم، در خصوص اهمیت موضوع جایگاه وزارت آموزش و پرورش شخصا دو مرتبه خدمت وزیر رسیدم.
نماینده مردم طالش و رضوان شهر در کجلس شورای اسلامی، با اشاره به اهمیت آموزش و پرورش و علم آموزی از منظر پیامبر(ص) و امام علی (ع)، تصریح کرد: امروز کشوری موفق خواهد بود که توجه به علم آموزی داشته باشد.
وی با اشاره به سفرش به ژاپن، گفت: در کشور ژاپن پزشکان فوق تخصص آرزو دارند معلم باشند چراکه نه تنها از نظر میزان دریافتی در مرتبه بالایی قرار دارند، بلکه معلمان در کشور ژاپن از جایگاه ارزشی و احترامی بالایی برخوردارند.
شکری با بیان اینکه پیشرفت و توسعه ژاپن به دلیل توجه به آموزش و پرورش و جایگاه معلمان بوده است، گفت: علم آموزی در باب رقابت با تمامی کشورهای دنیا باید پیدا شود اما این در حالی است که کشور ما از منظر آموزش و پرورش افت داشته است تا جایی که بی سوادی و ترک از تحصیل افزایش یافته است.
این نماینده مردم در مجلس نهم با بیان اینکه معلمان در ایران بدون انگیزه و گاها بدون تخصص هستند، گفت: شخصا اعتقادی به سوال از وزیر ندارم، و معتقدم بعد از حکم رهبری برای رئیس جمهور و پس از آن انتخاب وزرا باید با دولت همراه شد؛ اما معاونان منتخب آقای فانی سبب شد تا سیل انتقادات به سمت ایشان جریان پیدا کند.
وی با انتخاب معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش، گفت: آقای کفاش، معاون پرورشی، همه مدیران با سابقه و خبره و با تقوا را کنار گذاشتند و افرادی که سابقه حتی یک روز هم کار پرورشی نداشته اند در مدارس گماردند.
شکری با بیان اینکه استیضاح بدترین موضوع در کشور برای مجلس است، گفت: نمایندگان دغدغه آموزش و پرورش را به وزیر انتقال دادند، ولی متاسفانه آقای فانی هیچ توجهی به تذکرات نمایندگان نداشتند، 200 میلیون تومان برای جلوگیری از تخریب مدرسه ای لازم بود که آقای فانی هم وعده کمک داده بودند، اما به دلیل خلف وعده وزیر، مدرسه تخریب شد و امروز دانش آموزان آن مدرسه در کانتینر درس می خوانند.
نماینده مردم تالش و رضوانشهر در مجلس با انتقاد از مطرح نمودن موضوع سریالی استیضاح، گفت: استیضاح وزیر سریالی نیست، وجود مدارس چند پایه در کشور تاسف بار است، امروز 70 درصد جمعیت ایران اعم از دانش آموز، معلمان و اولیای دانش آموزان درگیر آموزش و پرورش هستند.
وی با اشاره به وضع نامناسب مالی و بیمه ای معلمان، گفت: درد فرهنگیان زیاد است اما اطرافیان آقای فانی اجازه نداند این درد ها شنیده شود، در واقع به جای افزایش nدرصد حقوق مدارس غیر انتفاعی اگر یک چهارم آن به مدارس دولتی تزریق شود، معیشت معلمان تامین خواهد شد و ده برابر معلمان مدارس غیرانتفاعی خروجی خواهیم داشت.
شکری در ادامه افزود: دریافتی پایین معلمان مدارس غیرانتفاعی سبب شده تا انگیزه ای برای ارائه درست علم و دانش نداشته باشند، آقای فانی طبق قانون اساسی تحصیل باید رایگان باشد اما با وضعیت فعلی و با تقویت مدارس غیرانتفاعی فاصله طبقاتی ایجاد کردید.
این نماینده مردم در مجلس نهم، با انتقاد از عملکرد معاونت پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: بهتر است معاونت پرورشی به جای ایراد گرفتن به نمایندگان به انجام وظایف خود مبادرت بورزند.
وی با انتقاد از آخرین جلسه خصوصیش با وزیر آموزش و پرورش، گفت: در آخرین جلسه آقای فانی گفتند، ما با شما کاری نداریم و مشکلاتمان را با فرماندار مطرح می کنم، اما این در حالی است که زمان اخذ رای برای انتخاب وزرا نیاز بسیاری به نمایندگان داشتند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: به تفع آقای فانی است که استیضاح رای آورد در غیر این صورت برای آخرت ایشان باید نگران شد، از این رو خواهش می کنم به این موضوعات توجه کنند.
آریایی نژاد : هیچ کار شایستهای در زمینه سند تحول بنیادین آموزش و پروش انجام نشده است
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه با شخص سر و کار نداشته و درخصوص رویکرد اشتباهی که آموزش و پروش کشور در حال رخ دادن است حرف دارد٬ گفت: متأسفانه علیرغم وجود سند تحول بنیادین آموزش و پروش هیچ کار بایسته و شایستهای در این زمینه انجام نشده است.
به گزارش خانه ملت٬ احمد آریایی نژاد در نشست علنی امروز (چهارشنبه 3 تیرماه) مجلس شورای اسلامی و در موافقت با استیضاح وزیر آموزش و پرورش بیان داشت: استیضاح از سال گذشته مطرح شد و ما قصد مدارا داشتیم که مشکلات برطرف بشود. جنس حرف بنده ممکن است مقداری با سایر عزیزان متفاوت باشد بنده 30 ساله در آموزش و پرورش استخوان خرد کردهام شهرها و روستای دور و نزدیک خدمت کردهام و جوانیام را به پای نونهالان و نوجوانان این مملکت گذاشتهام افتخار دارم که با حد توانم آنها را تربیت کردهام البته نیمی از این دوران همزمان طبابت هم داشتم و در آموزش و پرورش پزشک بودم که آن هم مسائل خاص خودش را دارد.
نماینده مردم ملایر در مجلس نهم اظهار داشت: آنچه که بنده را وادار به استیضاح کرد این است که چارهای جز این نداشتم چراکه من به جناب آقای روحانی و جناب آقای لاریجانی رئیس مجلس نامه نوشته بودم اما دریغ از اینکه کوچکترین اهمیتی به مسائل آموزش و پرورش بدهند هردو به زیر دستانشان ارجاع دادند و امروز هم در جلسه استیضاح حضور پیدا نکردند اهمیت آموزش و پرورش این است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: حقیقت این است که بنده با شخص سر و کار ندارم با رویکرد اشتباهی که آموزش و پروش و کشور در حال رخ دادن است حرف دارم که باید عوض شود به راستی اسم افراد مهمتر است یا فکر و ذهن مبانی اعتقادی افراد متأسفانه علیرغم وجود سند تحول بنیادین آموزش و پروش هیچ کار بایسته و شایستهای در این زمینه انجام نشده است. نه بحث این دولت است بلکه همه دولتها بعد از انقلاب اسلامی آنچنان که باید و شاید به آموزش و پرورش نپرداختند. چرا؟ رضایت آقا را از آموزش و پرورش ببینیم.
آریایی نژاد افزود: دولتها باید به صورت دو 4در 100 متر امدادی کمک به هم دهند متأسفانه کارها سلیقهای اعمال و انجام میشود.
نماینده مردم ملایر در مجلس نهم اضافه کرد: آنچه که شاهدش بودیم سال به سال که گذشت دریغ از پارسال٬به خاطر کمبود بودجه و خرجیدانشگاههای تربیت معلم و تربیت مدرس به صورت راکد درآمدند ونیروهای آزاد از همه گرفته شدند اما ضربه اصلی از اینجا به آموزش و پرورش زده شد که به همین دلیل تربیت افراد سالم و کارآمد از این مهم فاصله گرفت.
آریایی نژاد ادامه داد: آیا در دولت جدید دانشگاه فرهنگیان رونق کافی را گرفت یا اینکه به تدریج از رونق افتاد باید بگویم دانشگاه فرهنگیان٬ تربیت معلم٬ تربیت مدرس به هر طریقی کم رنگ بشود باید فاتحه تدریجی آموزش و پرورش را خواند.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: آیا امکاناتی که برای سایر وزارتخانهها وجود دارد برای همکاران ما هم وجود دارد وقتی میخواهند یک مسافرت بروند مدارس به آنها تحویل داده میشود در صورتیکه دیگر همکاران در سایر وزراتخانهها هتل و اتاقهای آنچنانی در اختیارشان قرار داده میشود آیا این فرق و تبعیض نیست.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت:بعضی مدارس به دلیل کمبود بودجه جمع شدند آیا دانشآموزان محروم روستاها نباید به تحصیل برسند نباید درس بخوانند آیا جایگاه حقیقی روستاییان راستین و زحمتکش این نیست که بچههایشان بتوانند از تحصیل رایگان و مناسب برخوردار شوند معلمان زبده به مدارس خاص انتصاب شدند مدارس عادی با معلمانی که سرخورده بودند از آن انتصابها ماندند چه جوری بچههای مستعد مدارس و مناطق محروم درس بخوانند پول هم که ندارند به مدارس خاص بروند.
آریایی نژاد اضافه کرد: آقای فانی پارسال طرحی خدمت شما دادم جوابش چه شد؟ شهریور گذشته درباره حکم معلمان گفتید انشاالله اسفند٬ اسفند شد مهر الان هم معلوم نیست که مهر اگر حکم زده بشود برای سال آینده است یا الان زده میشود. کسانی که در این مدت بازنشسته میشوند چه تکلیفی دارند در یک جمله ما به جای این وضعیت الان باید به جایی برسیم که همه حسرت شغل معلمی را بخورند در حالی که اینجوری نیست.
نماینده مردم ملایر در مجلس نهم بیان داشت: بعضیها میگویند معلمان 3 ماه تعطیلات هستند آقای جوادی آقای نوبخت جایتان را عوض کنید هفته اول مهر به دانشگاه بروید ببینید کدام یک بیشتر خون دل میخورند آن وقت دریافتیهایشان را بدهید متأسفانه کسانی که این حرف را میزنند از جنس خودمان هستند.
آریایی نژاد با اشاره به اینکه وظیفه آموزش و پرورش تربیت نیروهای صالح و کارآمد است٬ گفت: متأسفانه برنامهریزی صحیح و هدایت صحیح درمورد منابع وجود نداشت ما مشکل بودجه داشتیم سال گذشته و دو سال پیش کدام وزیر اجازه داد بیاید از منافع خودش دفاع کند فقط یک وزیر این معنیاش چیست هر دولتی یک سلیقهای دارد هر دولت یک سوگلی دارد آموزش و پرورش کی میخواهد سوگلی شود و به آن رسیدگی شود آموزش و پرورش یک وزارتخانه کلیدی و مادر است این وضعیت بازنشستگی فرهنگیان است و دانشجو و دانشآموزی که با آن حقوق بازنشستگی باید شهریه بپردازند٬ رضایت و امنیت شغلی همکاران ما کجاست؟
وی تصریح کرد: چرا نیروهای تحصیلکرده آموزش و پرورش دوست دارند به وزارتخانههای دیگر بروند این دلیلش تبعیض است کیفیت آموزش و پرورش را میدانید٬ کیفی شده دانشآموزان کیف میکنند از نمره خبری نیست. دانشآموز اول راهنمایی بلد نیست اسمش را بنویسد چه کسی او را قبول کرده است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در پایان اظهار داشت: اگر بخواهم حرفهایم را جمعبندی کنم باید بگویم رضایت و امنیت شغلی٬ برنامهریزی و جذب بودجه وجود ندارد٬ امکانات مناسب در ادارات هنرستانها فضای مناسب مدارس نیست. عدم کم اهمیتی آموزش و پرورش عدم حضور روسای دو قوه در اینجاست و کلام آخر تا رویکرد ما تغییر نکند مسأله حل نمیشود٬ چشمها را باید شست جور دیگر باید دید.
عثمانی :بحران آموزش و پرورش کشور به خط قرمز رسیده است
نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی وضعیت آموزش و پرورش کشور را بحرانی خواند گفت: این وضعیت به خط قرمز رسیده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، محمد قسیم عثمانی در نشست علنی امروز چهارشنبه (3 تیر) مجلس شورای اسلامی در موافقت با استیضاح وزیر آموزش و پرورش، افزود: این استیضاح به هیچ وجه باندی و جریانی نیست؛ بنده خود دولت تدبیر و امید را دولتی موفق می دانم و حیف است دولت با این همه تلاش در بین فرهنگیان جایگاهش تنزل یابد، از این جهت تغییر در وزارت آموزش و پرورش را نیاز ضروری برای دولت می دانم هرچند امروز جریانات مختلف دست به دست هم دادهاند تا این استیضاح رای نیاورد و ما امید است این تلاش در جهت همدلی باشد تا آموزش و پرورش بهبود یابد.
نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: آقای مصباحی مقدم شما یکسال رئیس کمیسیون برنامه و بودجه بودید که امروز مخالف استیضاح صحبت کردید و آقای تاجگردن شما نیز دو سال رئیس این کمیسیون هستید شما می گویید وزیر کاره ای نیست اگر وزیر و رئیس کمیسیون کاره ای نباشد ما باید یقه چه کسی را بگیریم؟
این نماینده مردم در مجلس نهم، تصریح کرد: وزیر بهداشت در نشستی از تعدادی اعضای کمیسیون برنامه و بودجه در خواست کرد تا حضور یابند و در آن جلسه نیز به بهترین شکل وضعیت بهداشت و درمان را به ما فهماندند و عمق فاجعه حوزه سلامت را ترسیم کردند و این گونه ما را با خود همدل کردند حال چه زمانی وزیر آموزش و پرورش این اقدامات را انجام داد؟
وی یادآور شد: در آن نشست در کنار وزیر بهداشت، آقای دانش جعفری مشاور اقتصادی خوش فکر وزیر حضور داشت حال جای این سوال باقی است که ما در آموزش و پرورش از کدام مختصص مالی بهره گرفتیم چه زمانی توانستیم مشکلات آموزش و پرورش را بیان کنیم؛ این همراهی وزیر بهداشت منجر شد تا این وزارتخانه برندی برای دولت باشد حال چرا تاکنون یکبار وزیر آموزش و پرورش وضعیت معلمان را اینگونه ترسیم نکرد.
نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: به جای آنکه وزیر آموزش و پرورش می گوید که بودجه را رشد داده است، بروید از معلمان بپرسید که آیا فشار کم شده یا بیشتر؛ بودجه را افزایش دادید اما قدرت خرید معلمان را کاهش دادهاید.
این نماینده مردم در مجلس نهم وضعیت آموزش و پرورش کشور را بحرانی خواند گفت: آقای رئیس جمهور و آقای جهانگیری این وضعیت به خط قرمز رسیده است؛ آموزش و تربیت بی کیفیت شده که اینها خروجی هایی هستند که فردا قرار است این خروجی ها آینده سازان مملکت شوند و من نگران آینده ای هستم که به دانش آموزان امروز با این کیفیت تحصیل سپرده می شود.
وی با بیان اینکه نگاه دولت و مجلس باد تغییر کند، گفت: نباید نگاه سطحی به آموزش و پرورش داشته باشیم بلکه باید به رفع مشکل این حوزه کمک کنیم؛ امروز توجه به آموزش و پرورش یعنی پیشگیری از مشکلات آتی و جلوگیری از ناهنجاری فردی و اجتماعی و واکسینه نمودن جامعه در برابر مشکلات است.
عثمانی یادآور شد: غیر از وزارت آموزش و پرورش، چه کسی باید توجه مجلس و توجه دولت را به وضعیت اسفبار آموزش جلب کند؟ آیا باید از معلم انتظار داشته باشیم وضع آموزش را توصیف کند؟ وزیر باید تحرک داشته باشد و فریاد بزند و یقه مجلسیان را بگیرد، هرچقدر وزیر در وضعیت اسف بار آموزش دخیل باشد همانقدر نیز مجلسان نیز مقصر هستند اما نباید توپ را به زمین هم پاس دهیم.
نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: اگر به آموزش و پرورش رسیدگی نکنیم آینده را از دست می دهیم من رای فرهنگیان و معلمان را نمی خواهم و برای مقاصد شخصی این جا نیامده ام بلکه من نگران آینده کشور، نگران فرزندان ایران زمین و نگران فرهنگ جامعه هستم واگر آموزش را اینگونه اداره کنیم آینده را از دست خواهیم داد.
این نماینده مردم در مجلس نهم تاکید کرد: مشکلات آموزش از گذشته انبار شده است و امروز سرریز شده است وضع معیشتی فرهنگیان نمایش نیست، این قشر نمی توانند با این وضعیت تمرکز داشته باشند و معلمی کنند باید به مشاغلی پناه ببرند که دون شان معلم است اما از گرسنگی فرزندان چارهای ندارند.
وی با تاکید بر اینکه معلمان شاغل با شغل معلمی نمی تواند زندگی کنند، افزود: آموزش ساقه نیست بلکه ریشه است و اگر به آن نرسیم درخت نظام خشک می شود، من برای آینده دانش آموزانی آمده ام که فکری برای اصلاح سیستم آموزشی آن نشود آینده آن تیره و تار میشود، من علی رغم ارادت به دولت یازدهم اما قسم یاد کرده ام که مدافع حقوق ملت باشم و خیانت است اگر در مقابل این سستی ها بی تفاوت باشم چراکه من وظیفه می دارم از حقوق دانش آموزان دفاع کنم.
نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: جای تاسف است که فردی دارای فوق لیسانس ادبیات فارسی است اما در نوشتن نامهای به بنده، دارای دو غلط املایی است، بدونشک زمانی که خروجی آموزش و پرورش این باشد معلوم است خروجی دانشگاه بهتر از آن نیست
وی با تاکید بر اینکه امروزه مردم با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم میکنند، افزود: مگر قرار نیست آموزش رایگان تا سطح متوسطه فراهم شود پس چرا مدیری برای کمک والدین دانشآموزان به مدرسه، از ثبت نام و ارایه کارنامه خودداری می کند و زمانی هم که علت را از مدیر جویا میشویم عنوان میکند که سرانه مدرسه به آنها ارایه نشده است.
عثمانی با بیان اینکه آموزش و پرورش دارای هزینه جاری نیست، گفت: هر هزینه در این حوزه، منافع آتی دارد و فضایی که دارای منالع آتی باشد لبریز از ثروت و سرمایه است لذا این وزیر است که باید تلاش کند تا این ثروت محسوس شود.
نقوی حسینی : استیضاح فانی به هیچ عنوان سیاسی نیست
نماینده مردم ورامین و پیشوا در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از رویکرد مدیران ارشد وزارت آموزش و پرورش در مواجهه با مسائل مختلف، سیاسی بودن استیضاح فانی را رد کرد.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، سید حسین نقوی حسینی در نشست علنی امروز (چهارشنبه 3 تیرماه) مجلس شورای اسلامی و در جریان استیضاح وزیر آموزش و پرورش در موافقت با استیضاح فانی گفت: شهید رجایی به مدیرکل وقت تربیت معلم در ملاقاتی که با وی داشتند گفته بود که اگر جای شما بودم، کت نوی خود را می فروختم و خرج تربیت معلم میکردم. بنای آموزش و پرورش کشور بر تربیت معلم استوار است. جایی که امروز رئیس دانشگاه فرهنگیان کسی است که اولاً تحصیلکرده آمریکا میباشد و در تریبون رسمی در حضور نایبرئیس مجلس شورای اسلامی که اتفاقاً اینجا حاضر هستند، از آموزش و پرورش ایالات متحده در حضور معلمان و دانشجویانی که فردا معلم خواهند شد، تمجید میکند. این دلیل اصلی استیضاح فانی است.
نماینده مردم ورامین و پیشوا در مجلس شورای اسلامی افزود: حجتالاسلام ابوترابیفرد که در آن جلسه حضور داشتند، به پشت تریبون رفته و پاسخ رئیس مرکز تربیت معلم را میدهند که اینگونه نیست؛ در این آموزش و پرورشی که شما از آن تمجید میکنید، 99 درصد دانشآموزان قبل از فارغالتحصیلی مورد تجاوز واقع میشوند. این رئیس دانشگاه فرهنگیان که میخواهد برای فرزندان این سرزمین معلم تربیت کند، اینگونه در تمجید از آمریکا موضعگیری میکند و این دلیل استیضاح وزیر آموزش و پرورش است.
وی گفت: آن چیزی که در بودجه وزارت آموزش و پرورش رخ داد هنر مجلس بود، هنر کمیسیون تلفیق بود، در مجلس بودجه آموزش و پرورش افزایش یافت. در ایام بودجه معاون پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش 10 روز سفر خارج از کشور بود. در ایام بودجه وزیر آموزش و پرورش سفر خارج از کشور بود، ما به این وضع ایراد داریم، ما آقای فانی را دوست داریم، معلم واقعی هستند، شخصیت خوبی دارند، انسان مومنی هستند، ولی بحث ما کارکرد ایشان است و استیضاح ما به هیچ عنوان سیاسی نیست.
وی در ادامه گفت: سعی نکنید استیضاح را سیاسی کنید ؛ اگر استیضاح سیاسی بود ، سخنان اکرمی در جمع معلمان برای استیضاح فانی بود. اکرمی در جمع معلمان میگوید که معلمان باید زمینه آزادی سرانه فتنه را فراهم کنید، چرا اینجا نشسته اید؛ ما سیاسی استیضاح نمیکنیم. ما اگر میخواستیم سیاسی استیضاح کنیم ، سخنان آقای کفاش در استان کرمان کافی بود. ما سیاسی استیضاح نمیکنیم ،وگرنه نمودار انتصابها که اغلب آنها اعضای حزب منحله مشارکت یا فتنهگر هستند برای استیضاح کافی بود. این استیضاح صنفی و برای معلمان است.
نقوی حسینی گفت: نمایندگان آزاد هستند ، هر رای که خواستند بدهند. شما بنده را میشناسید ، من وکیلالدوله نیستم و وکیل ملت هستم. بنده با حرف فراکسیون بشین و پاشو نمی کنم. این که فراکسیون جمع بشود که رای بدهید یا رای ندهید ، ما هم بگیم چشم فراکسیون ؛ نه خیر اینگونه نیست. ما نماینده ملت هستیم و قسم خوردیم که تشخیص خود را رای بدهیم. نمایندگان آزادهستند، هر رای که خواستند بدهند ولی از من که 28 سال معلم بودم و همین حالا که هفتهای 2 مدرسه میروم و حرف آنها را میشنوم بعضی سخنان معلمان را بیان میکنم.
وی در ادامه افزود: پول چای معلمان از جیب آنها گرفته میشود، به چه کسی باید گلایه کنیم؟ کدام اداره ، کدام سازمان و ارگان پول چای زنگ تفریح معلمان را از خودآنها میگیرد. آقای وزیر آموزش و پرورش بنده 3مرتبه به شما گفتم که اگر به معلم پرداختی کردید ، حقوقی دادید یا مطالبه آنها را پرداختید در رسانه ملی بیان نکنید ، مصاحبه نکنید. با شان معلم بازی نکنید و شان خانوادگی فرهنگیان را له نکنید.
نقوی حسینی ادامه داد: فرزند معلم در مدرسه خجالت میکشد که بگوید فرزند معلم هستم،دانش آموزان در مدرسه به آنها میگویند که روز گذشته مطالبات شما را پرداخت کردند. چرا وقتی حق مردم را پرداخت میکنید ، مصاحبه میکنید؟
نماینده مردم ورامین و پیشوا ضمن تقدیر از فعالیتهای تاجگردون و مصباحی مقدم گفت: از تلاش کمیسیون تلفیق تشکر میکنیم. شما زحمت میکشید ، دولت توجه میکند، مجلس توجه میکند ولی سوال این است که این بودجه چگونه هزینه میشود؟ آقای وزیر آموزش و پرورش مگر شما برای خریدخدمت هر دانشآموز در مدارس غیرانتفاعی 600 هزار تومان نمیپردازید. ما در کمیسیون تلفیق و دولت به شما 2میلیون تومان میپردازیم. یک میلیون و 400 هزارتومان این بودجه کجا میرود؟ 26 هزار میلیاردتومان در جمع کجا هزینهمیشود؟ چرا بخش خصوصی با 600هزارتومان به بهترین شکل همان دانشآموز را تربیت میکند؟ چرا شما با 2 میلیون تومان نمیتوانید؟ ما میگوییم که آموزش و پرورش مشکل مدیریت دارد.
وی با بیان این که حق التدریس معلمان گاهی 9ماه بعد پرداخت میشود، گفت: خودتان را جای معلمان بگذارید. حق الزحمه امتحانات آنها هر 2سال یکبار پرداخت میشود. معلمان ابتدایی پس از 20 سال خدمت ، 2ساعت از خدمت آنها کاسته میشود. آموزش و پرورش این 2ساعت را به صورت حق التدریس محاسبه میکرد. دولت این رقم را صرفه جویی کرد و از پرداخت آن طفره رفت. چطور افراد صندوق ذخیره فرهنگیان دهها میلیونتومان پاداش دریافت میکنند ولی حقوق معلمان را ندارید؟
نقوی حسینی در انتها ضمن تاکید بر ایراد مدیریتی آموزش و پرورش گفت: فانی شخصیت پاکدستی است. آدم با تقوایی است. معلم است و دلش برای آموزش و پرورش میسوزد ولی آموزش و پرورش تعارف بردار نیست. خانواده بزرگ فرهنگیان در مظلومیت فرو رفته است. آقای فانی افرادی در اطراف شما به گسترش بحران آموزش و پرورش کمک میکنند، سخنرانی و هدایت میکنند. خودتان و آموزش و پرورش را نجات دهید.
فانی: استراتژی آموزش و پرورش کیفیت بخشی مبتنی بر عدالت آموزشی است
وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه استراتژی اصلی ما در وزارتخانه کیفیت بخشی مبتنی بر عدالت آموزشی است گفت: آموزش و پرورش بزرگترین فصل مشترک دولت و ملت است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، علی اصغر فانی در نشست علنی امروز (چهارشنبه 3 تیرماه) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی طرح استیضاحش ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات در ماه مبارک رمضان برای نمایندگان در بخش اول صحبت های خود گفت: بسیار مصرورم که امروز می توانم گزارشی از عملکرد وزارت آموزش و پرورش در 22 ماه اخیر به وکلای ملت ارائه کنم.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه معلمان، مربیان، همکاران فرهنگی و دست اندرکاران آموزش و پرورش ستون فقرات آموزش و پرورش هستند افزود: اهمیت آموزش و پرورش با توجه به فرمایشات بزرگان در این رابطه بر کسی پوشیده نیست.
وی ادامه داد: آموزش و پرورش بزرگترین فصل مشترک دولت و ملت است و به تعبیر مقام معظم رهبری آموزش و پرورش 40 میلیون مخاطب مستقیم دارد که 13 میلیون آن دانش آموز، 26 میلیون با اولیاء و یک میلیون فرهنگیان هستند البته به تعبیر دیگر می توانیم بگوییم که مخاطبان آموزش وپرورش همه جامعه هستند.
آموزش و پرورش بزرگترین نهاد کشور است
فانی گفت: آموزش و پرورش با 105 هزار مدرسه در 752 منطقه آموزشی با داشتن بیش از 13 میلیون دانش آموز و یک میلیون همکار فرهنگی بزرگترین نهاد کشور است و در همه جای کشور حضور دارند و در طی 22 ماه اخیر حداکثر تلاش را همکاران من از معلمان، مدیران و مسئولان آموزش و پرورش و همچنین همکاران ما در ستاد وزارتخانه در سراسر کشور داشته اند.
وی با بیان اینکه در رابطه با اقتصاد آموزش پرورش باید به مواردی اشاره کرد افزود: آموزش و پرورش یک نهاد سرمایه ای است نه هزینه ای و سهم بودجه آموزش و پرورش درسال های 92، 93 و 94 از بودجه کل کشور به ترتیب 9.1 درصد، 10.7 درصد و 11.2 درصد است و این نشان می دهد که در این 22 ماه اخیر سهم آموزش و پرورش ازبودجه دولت 2.1 درصد رشد داشته است و این نشان دهنده این است که آموزش و پرورش تلاش کرده سهم خود را از بودجه عمومی کشور افزایش دهد که البته عنایت دولت نیز در این رابطه بی اثرنبوده است.
افزایش 2.1 درصدی سهم آموزش و پرورش از بودجه دولت در 22 ماه اخیر
وزیر آموزش و پرورش گفت: نمایندگان می دانند که هر 0.1 درصد از بودجه دولت رقم قابل توجهی بوده و آموزش و پرورش توانسته دراین مدت 22 ماه سهم خود را از بودجه دولت 2.1 درصد افزایش دهد. رشد بودجه آموزش و پرورش در فاصله سال های 92، 93 و 94 از 5.3 درصد رشد در سال 92 به 24.1 درصد درسال 94 افزایش داشته و این غیر از هزار و 350 میلیارد تومانی است که دولت برای اجرای رتبه بندی مصوب کرده و اضافات را که مجلس در تصویب بودجه داشته است.
وی ادامه داد: آموزش و پرورش استراتژی هایی را اعلام کرده و بنده نیز در حین رأی اعتمادعرض کردم که آموزش و پرورش استراتژی خود را کیفیت بخشی اعلام می کند و سیاست های پنجگانه را مطرح کرده است.
فانی گفت: در سند تحول بنیادی استراتژی اصلی کیفیت بخشی مبتنی برعدالت آموزشی است، سیاست های پنجگانه اعلامی وزارت آموزش و پرورش عبارتند از ساماندهی و بهسازی منابع انسانی، توسعه مشارکت، ارتقاء مدیریت آموزشگاهی، اجرای تدریجی بودجه ریزی عملیاتی و اصلاح نظام مدیریت و برنامه ریزی با تأکید بر تمرکززدایی است.
نقشه راه سند تحول آموزش و پرورش به عنوان مطالبه مهم رهبری تهیه شده است
وزیر گفت: سال گذشته در دیدار با مقام معظم رهبری درخواست شد نقشه راه سند تحول آموزش و پرورش تهیه شود که وزارت آموزش توانست این مطالبه مقام معظم رهبری را اسفند سال گذشته تهیه و به اتمام برساند که نسخهای از آن را در اختیار رئیس جلسه قرار میدهیم.
فانی با بیان اینکه این نقشه اجرای سند راه تحول آموزش نحوه تنظیم برنامه ششم توسعه در زمینه آموزش و پرورش را مشخص میکند ادامه داد: خوشبختانه توانستیم سال گذشته 40 راهکار از 131 راهکار سند تحول را در قالب 99 برنامه در وزارت آموزش و پرورش اجرا کنیم.
وزیر آموزش و پرورش توضیح داد: بر این اساس در راستای انسداد بیسوادی موفق شدیم تعداد دانش آموزان تحت آموزش را از 97.4 درصد در سال تحصیلی 91-90 به 98.5 درصد در سال جاری برسانیم.
این عضو کابینه دولت یازدهم با اشاره به اینکه این وزارتخانه تحت پوشش عدالت آموزشی را در دستور کار دارد، گفت: ما در کشور 110 مدرسه تک دانش آموزه داریم یعنی یک مدرسه برای یک دانش آموز. همچنین 4 هزار و هشتصد مدرسه در کشور داریم که زیر 5 دانش آموز در آن تحصیل میکنند بنابراین دولت و وزارت آموزش و پرورش در تامین آموزش و اجرای عدالت آموزشی هزینههای بالایی پرداخت میکنند.
وی تاکید کرد: در شورای عالی آموزش 2 موضوع کلاسهای چند پایه و مدارس عشایری مصوباتی داشتیم، همچنین توانستیم در دوره متوسطه 1 دانش آموزان تحت پوشش را از 87 درصد به 94.3 درصد افزایش دهیم و نیز در دوره متوسطه 2 دانش آموزان تحت پوشش از 76 درصد به 82.24 درصد افزایش پیدا کرد.
فانی با یادآوری قولی که به مجلس در روز رأی اعتماد داده بود، گفت: سیاست بعدی و قولی که به مجلس داده بودیم ساماندهی نیروهای انسانی بود باید بگویم امسال در جشنواره بهرهوری در کشور وزارت آموزش و پرورش به عنوان دستگاه برتر شناخته و لوح تقدیر دریافت کرده است.
این عضو کابینه روحانی ادامه داد: باید این نکته را عرض کنم که به طبع بهسازی و ساماندهی نیروهای انسانی توانستیم بیش از هزار میلیارد تومان صرفهجویی در بودجه سالانه داشته باشیم که از کنار این صرفهجویی اقداماتی را برای فرهنگیان و افزایش کیفیت بخشی به آموزش انجام دادهایم.
افزایش مرخصی زایمان بانوان فرهنگی از 6 ماه به 9 ماه / برقراری فوق العاده شغل پس از 5 سال
وی توضیح داد: در سال گذشته توانستیم اجرای مرخصی زایمان بانوان فرهنگی از 6 ماه به 9 ماه افزایش دهیم، یادآور میشوم که این مصوبه مجلس سه سال پیش قانونی شده بود. ما همچینن توانستیم بعد از 4 سال قانون خدمات کشوری در زمینه حق شغل فرهنگیان را اجرا و امتیاز آنها را از 800 به 1500 افزایش دهیم.
به گفته وزیر آموزش و پرورش این وزارتخانه موفق شد برقراری فوق العاده شغل که 5 سال از مصوبه آن میگذرد را اجرایی کند.
فانی با اشاره به مسئله فرهنگیان و بازنشستگان در زمینه حق رتبه گفت: در رابطه با همکاران فرهنگی و بازنشستگان باید گفت توانستیم حق رتبه خبره و عالی 100 هزار بازنشسته را بعد از پیگیرهای نمایندگان و سازمان مدیریت اجرا کنیم.
وزیر آموزش در ادامه توضیح داد: تعلیم و تربیت نیروهای جدید را در دستور کار داریم و بر این اساس 64 هزار دانش آموز معلم مشغول به تحصیل هستند، همچنین برنامه راهبردی فرهنگیان را تدوین و نسبت به سرفصل دروس را بازنگری کردیم و نسبت به تدوین جامع منابع انسانی اقدام کنیم.
وی با اشاره به جلسه غیر علنی هفته گذشته مجلس گفت: به نظر میرسد باید در ادامه فعالیت آموزشی کمیتهای که در جلسه غیرعلنی مطرح شد را برگزار کنیم تا راهکارهای معیشتی فرهنگیان، مراحل رتبهبندی، بیمه فرهنگیان و بازنگری در قوانین برای اجرای سند تحول را به عنوان زیر بنای برنامه ششم در دستور کار قرار گیرد.
فانی تاکید کرد: نیاز داریم منابع مالی اصلاح و نسبت به بازسازی 35 درصد فضاهای آموزشی اقداماتی صورت گیرد. تحقق درآمدهای آموزش و پرورش و همچینن تبدیل به احسن کردن فضاهای آموزشی در دستور کار قرار گیرد.
علی اصغر فانی در بخش دوم سخنانش و پس از استماع نظرات موافقان و مخالفان این طرح گفت: با وجود اینکه خیلی به دنبال پاسخگویی به فرمایشات عزیزان نیستم اما این نکته را باید عرض کنم که سرپرست دانشگاه فرهنگیان برادر شهید بوده و انتصاباتی که در رابطه با مدیران در وزارت آموزش و پرورش صورت می گیرد مبتنی بر استعلام از وزارت اطلاعات است.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد:کاری که در وزارت آموزش و پرورش در حال انجام است به طور دقیق طبق ضوابط و مقرراتی است که وجود دارد .
وی افزود: در رابطه با گزارش عملکرد 22 ماهه وزارت آموزش و پرورش اتفاقی که افتاد در این وزارتخانه و توفیقاتی که ما به دست آوردیم حاصل تلاش های معلمان، فرهنگیان و عزیزانی است که در سطوح و لایه های مختلف آموزش و پرورش انجام وظیفه می کند.
بسیاری از مشکلات آموزش و پرورش به صورت ارث به ما رسیده است
فانی گفت: بسیاری از مشکلاتی که امروز آموزش و پرورش دارد حاصل 22 ماه اخیر نبوده بلکه کاری است که از سال های قبل به ارث به ما رسیده است.
وی با اشاره به اظهارات نقوی حسینی در خصوص اینکه نحوه هزینه کرد بودجه و پول های تزریق شده به آموزش و پرورش چگونه است افزود: ما بیش از 98درصد و قریب به 99 درصد اعتباراتمان را اعتبارات پرسنلی تشکیل می دهد و ما هیچ نقشی در 99 درصداعتباراتمان نداریم وقتی که در دولت دهم 116 هزار نفر به یکباره جذب آموزش و پرورش شدند بار مالی پرسنلی بسیاری را به این وزارتخانه تحمیل کردند و به این ترتیب شاهد عدم توزیع مناسب پرسنل شدیم.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در بسیاری از مناطق با تورم نیروی انسانی و در برخی مناطق دیگر با کمبود آن مواجه هستیم تصریح کرد: شما به عنوان نمایندگان به ما بگویید که آیا ما می توانیم یکی از همکاران فرهنگی را که در شهر تهران مازاد بر نیاز است را به بشاگرد منتقل کنیم آیا این موضوع امکان پذیر است.
وی ادامه داد: این در حالی است که بنده در وزارت آموزش و پرورش از ابتدای فعالیت خود حتی یک نفر را نیز استخدام نکرده ام که به بودجه پرسنلی وزارتخانه فشار بیاید و لذا اتفاقا در این دولت تلاش کرده ایم از طریق خرید خدمات آموزشی هزینه های آموزش و پرورش را متعادل کنیم و به اقتصاد آن عنایت کنیم.
فانی گفت: فرهنگیان نسبت به تبعیضی که در پرداختی هایشان وجود دارد معترض هستند که ما نیز به آنها حق داده و اعتقاد داریم باید این تبعیض ها از بین برود و ما تصدیق می کنیم که اینگونه تبعیض ها چیزی نیست که در درون این دولت یا زمان وزارت بنده به وجود آمده باشد.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: تبعیض در پرداختی فرهنگیان سال های سال وجود داشته اما تلاش باید این باشد که در یک بازه زمانی مشخص آنها به حداقل برسد.
وی با اشاره به جلسه برگزار شده در مجلس که به صورت غیرعلنی بوده گفت: هفته گذشته در دفتر نایب رئیس مجلس جلسه ای برگزار شد که نتیجه آن تشکیل کمیته ای برای بررسی روش های تأمین منابع مالی و برداشت یا کاهش تبعیض ها اقدامات لازم صورت بگیرد.
فانی گفت: مدیران آموزش و پرورش با حضور خود در صحنه های اعتراض آمیز مدنی معلمان تلاش کردند که حرکت معلمان را به آرامش تبدیل کرده و باید بدانیم که پیام فرهنگیان به دولت رسیده است.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: در آخرین جلسه سال گذشته رتبه بندی معلمان به تصویب هیأت وزیران رسید این شروع خوبی است اما کافی نیست چرا که باید منابع را شناسایی و در هزینه کرد این منابع عملکرد درستی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش یک وزارتخانه گسترده ای است توضیح داد: در سراسر کشور حتی در دور افتاده ترین نقاط ایران مدارسی وجود دارد که پرچم ایران بر سردر آنها برافراشته است پس این امکان وجود دارد که در این وزارتخانه بزرگ اتفاقاتی در انتصاب، انتقال و جابجایی هایی رخ دهد.
فانی تأکید کرد: نمایندگان ممکن است در این مسائل پیشنهادات و درخواست هایی داشته باشند که می توانیم با تعامل این موضوعات را حل کنیم.
وزیر آموزش و پرورش عنوان کرد: من به عنوان سرباز فرهنگی در 22ماه گذشته خدا را شاهد می گیرم کهتمام توانم را در این وزارتخانه به کارگرفته ام. من عاشق این وزارتخانه هستم و به معلمان عشق می ورزم.
فانی ادامه داد: اعتقاد دارم معلمی ستون فقرات آموزش و پرورش و آموزش و پرورش ستون فقرات کشور است.
این عضو کابینه دولت روحانی تأکید کرد: اگر توفیق خدمت در آموزش و پرورش را با رأی نمایندگان به دست بیاورم خدا را شاکرم واگر با تشخیص نمایندگان و رأی آنها از ادامه همکاری معاف شوم باز هم خدا را شکر می کنم.
پس از اتمام سخنان فانی،نمایندگان مخالف استیضاح وزیر آموزش و پرورش به بیان نظرات خود پرداختند.
تاجگردون : استیضاح وزیر آموزش هیچ فایده ای برای کشور و فرهنگیان ندارد/ فانی شومن و خالیبند نیست
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه استیضاح وزیر آموزش هیچ فایده ای برای کشور و فرهنگیان ندارد گفت: دولت باید با تغییر رفتار خود و با همکاری با مجلس در جهت حل مشکلات فرهنگیان به ویژه در برنامه ششم توسعه و بودجه سال 95 تلاش کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، غلامرضا تاجگردون در نشست علنی امروز (چهارشنبه 3 تیرماه) مجلس شورای اسلامی، در مخالفت با طرح استیضاح علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش گفت: امروز نمایندگان مجلس در جهت پاسخ به مطالبات جامع فرهنگیان از ابزار قانونی خود یعنی استیضاح استفاده کردند از طرف دیگر این موضوع واضح و مبرهن است که استیضاح حق تمام نمایندگان بوده و باید به آن چه جواب مثبت بوده و چه منفی توجه شود.
نماینده مردم گچساران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایرادات مطرح شده از سوی نمایندگان مجلس در رابطه با وضعیت فرهنگیان و حوزه آموزش و پرورش به جا و درست است افزود: اما در کل برای انجام یک استیضاح باید سه هدف وجود داشته باشد که حرکت در جهت بهبود وضع موجود یکی از دلایل منطقی این اقدام است البته استیضاح کنندگان فانی از نخست اعلام می کردند که در صورت استیضاح وزیر هیچ اتفاق بهتری در این وزارتخانه رخ نمی دهد.
وی ادامه داد: جلوگیری از حرکت انحرافی وزیر و پاسخ به رفتار یک دولت یکی دیگراز دلایل استیضاح وزرا است که قطعا استیضاح امروز فانی هیچ یک از این سه اهداف را ندارد و قطعا در صورت استیضاح شدن وزیر مربوطه وضع موجود بهبود پیدا نمی کند.
تاجگردون افزود: در طول تاریخ مجلس بیشترین استیضاح ها استیضاح وزیر آموزش و پرورش بوده حال این سوال پیش می آید که آیا این اقدامات در طول تاریخ وضعیت حوزه آموزش را بهتر کرده است از طرفی دیگر عدم نگاه سیستمی به نظام آموزش و پرورش موجب می شود که نگاه سطحی جایگزین آن گردد که قطعا این موضوع پاسخ مناسبی به احساسات و دغدغه فرهنگیان نیست همچنین استیضاح امروز نتیجه نخواستن دیروز و نتوانستن امروز است.
وی با بیان اینکه مجلس قطعا همواره در کنار فرهنگیان است تصریح کرد: نمایندگان می دانند که وضعیت معیشتی فرهنگیان چگونه است حال با این وضعیت آیا ما به آنها باید بگوییم چون نمی توانید وضع رادرست کنید بیایید وزیر را استیضاح کنید.
تاجگردون با تاکید بر اینکه هدف استیضاح وزیر آموزش و پرورش جلوگیری از یک انحراف جدی در عملکرد وی نیست گفت: در این رابطه این سوال پیش می آید که آیا عملکرد فانی به گونه ای بوده که ازجهت اقتصادی، اجتماعی و عملکردی منحرف شده است؟ آیا به وزیر امکانات داده ایم که حال آن را جستجو می کنیم از این رو قطعا این موضوع باید مطرح شود که ظرف بودجه و امکانات کشور در حوزه آموزش همین است البته فرهنگیان نیز مطالباتی دارند که باید به آن پرداخته شود.
این نماینده مردم در مجلس نهم با تأکید بر اینکه دولت و مجلس هر دو در بهبود وضع آموزش و پرورش نقش دارند گفت: قطعا باید متناسب با سهم وزیر از او سوال کرد حال این سوال پیش می آید که آیا مجلس و دولت نقشی در بهبود این حوزه داشته اند؟ سهم وزیر در این حوزه چقدر است؟ در این رابطه تا آخرین ریال اعتبارات صندوق توسعه ملی را خورده ایم و حتی برای بهبود این حوزه سهم آموزش را در بودجه یک درصدبالا برده ایم اما متأسفانه هیچ اتفاقی نیافتاده است.
وی ادامه داد: براساس آمارها از صد در صد میزان اعتبارات اختصاصی به وزارت آموزش و پرورش، این وزارتخانه حدود 110 درصد پرداختی داشته است از این رو در شرایط کنونی مجلس و دولت باید سعی کنند که این فشارها در حوزه آموزش کمتر شود.
تاجگردون با بیان اینکه استیضاح وزیر آموزش و پرورش در شرایط کنونی یک فرصت برای بهبود این حوزه است تصریح کرد: در شرایط کنونی نباید بگوییم که یک گروه مقابل فرهنگیان و یک گروه مدافع فرهنگیان هستند بلکه باید دولت مطالبه مجلس که همان دغدغه فرهنگیان است را بشنود دولت باید نگرش خود را برای حل مشکلات این جامعه تغییر دهد.
وی با اشاره به اظهارات مطرح شده درباره اعتبارات اختصاصی به حوزه سلامت افزود: چرا برخی ها حوزه بهداشت را در مقابل حوزه آموزش قرار می دهند البته مجلس در آن دوران با توجه به وضعیت نامطلوب حوزه سلامت یک در صد از مالیات بر ارزش افزوده را به این بخش اختصاص داد از این رو در شرایط کنونی تقابل دو بخش سلامت و آموزش به صلاح کشور نیست.
تاجگردون در تشریح اعتبارات وزارت آموزش و پرورش در چند سال اخیر گفت: براساس آمارها سهم حوزه آموزش از اعتبارات در سال 92، 9.7 درصد، سال 93، 10.7 درصد، سال 94، 11.2 درصد بوده است که این نشان دهنده آن است که سهم حوزه آموزش از سال 92 تا 94 دو درصد افزایش پیدا کرده است از طرف دیگر مجلس در سال جاری حدود 2 هزار و 477 میلیارد تومان از بخش های مختلف بودجه را به وزارت آموزش و پرورش اختصاص داده است همچنین سرانه مدارس تا دو سال گذشته حدود 10 میلیارد تومان بود که امسال این اعتبار به 100 میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.
وی با تأکید بر اینکه استیضاح امروز فانی پاسخی به رفتار دولت یازدهم نیست گفت: اخیرا مجلس وزیر علوم را استیضاح کرد، مجلس با این اقدام به دنبال ارسال یک علامت به دولت بود همچنین در دولت احمدی نژاد مجلس وزیر کار این دولت را استیضاح کرد که این اقدام در پاسخ به رویکرد دولت دهم صورت گرفت حال این موضوع واضح است که در استیضاح فانی مجلس هیچ بهره ای برای پاسخ دادن به دولت نمی برد.
تاجگردون افزود: دولت باید با تغییر رفتار خود و با همکاری با مجلس در جهت حل مشکلات فرهنگیان به ویژه در برنامه ششم توسعه و بودجه سال 95 تلاش کند از طرفی دیگر فانی در عالم امروز که پر از سیاست است یک عیب دارد و آن این است که وی شومن و خالیبند نیست حال من خواهش می کنم که به خاطر شخصیت وی که رفتار و اخلاق فرهنگی دارد توجه کنیم.
مصباحی مقدم :برکناری فانی وارد شدن به معامله باخت-باخت است
مصباحی مقدم با بیان اینکه برکناری دکتر فانی وارد شدن به معامله باخت باخت است، گفت: آموزش و پرورش از ثبات مدیریتی کمی برخوردار بوده و بیشترین استیضاحها در این وزارتخانه انجام شده که این بیثباتی باعث عدم ساماندهی در امور این وزارتخانه شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، غلامرضا مصباحی مقدم در نشست علنی امروز (چهارشنبه 3 تیرماه) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با استیضاح وزیر آموزش و پرورش گفت: دکتر فانی یک شخصیت فرهنگی است که حدود 20 سال است بنده او را از نزدیک میشناسم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بنده از سال 75 به عنوان مجتهد آشنا به تعلیم و تربیت سابقه عضویت در شورای عالی آموزش و پرورش را دارم و مسائل این وزارتخانه را میدانم و باید توجه داشت در زمانی که آقای مظفر وزیر آموزش و پرورش بودند آقای فانی نیز در آموزش و پرورش سمت های معاونت، مشاوره وزیر و یا مدیریتی در وزارتخانه مذکور را داشته اند و در دولت یازدهم نیز به مقام وزارت رسیده اند، دکتر فانی شخصیت متدین، با سابقه و فرهنگی است.
مصباحی مقدم افزود: آموزش و پرورش از ثبات مدیریتی کمی برخوردار بوده و بیشترین استیضاحها در این وزارتخانه انجام شده که این بیثباتی باعث عدم ساماندهی در امور این وزارتخانه شده است.
وی گفت: آموزش و پرورش یک وزارتخانه بزرگ بوده و کمتر کسی میتواند از عهده مدیریت آن بربیاید، مهمترین وظیفه آموزش و پرورش تعلیم و تربیت بوده و مقام معظم رهبری تاکید دارد که هزینه در آموزش و پرورش سرمایهگذاری است.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: سند تحول ملی آموزش و پرورش در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید و دکتر فانی در تدوین این سند نقش مهمی داشته و از شایسته ترین افراد در اجرایی کردن این سند مهم میتواند باشد.
مصباحی مقدم افزود: معلمان حق بزرگی دارند بنابراین باید مجلس و دولت به دغدغههای آنها توجه کنند اما نکته مهم این است که معلمان از تبعیض رنج میبرند و می گویند به چه دلیل پرداختیهای این وزارتخانه از سایر دستگاه ها و نهادها مانند وزارتخانههای ورزش و ارشاد و سازمانهای ثبت احوال و محیط زیست کمتر است و معلمان تبعیض را احساس میکنند.
وی با بیان اینکه برکناری دکتر فانی وارد شدن به معامله باخت باخت است، افزود: قانون مدیریت خدمات کشوری که برای یکسان سازی حقوق در مجلس به تصویب رسیده فراموش شده البته شنیدهایم که دولت در حال اصلاح این قانون برای تمدید مجدد این قانون است بنابراین دولت باید اصلاحیه خود را در این زمینه زودتر ارائه دهد تا تبعیضی در پرداختی کارکنان نباشد و فراموش نکنید معلمان به حق خود راضی هستند.
مصباحی مقدم در حمایت از دکتر فانی گفت: وزیر آموزش و پرورش و نهادهای مسئول تلاش کردند بودجه این وزارتخانه 5 هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کند اما با توجه به بدهی سنگین وزارتخانه بابت حقوق و مزایای معلمان و اختصاص 97 درصد بودجه به موضوع حقوق و مزایا، فرهنگیان مشکلات وجود دارد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: اجرای سند ملی آموزش و پرورش به منابع نیاز دارد که البته منابع کافی وجود ندارد، سهم آموزش و پرورش از درآمد ملی کاهش یافته بنابراین مجلس و دولت برای تقویت بودجه باید تلاش کند البته مجلس شرایط سخت مالی دولت را درک میکند اما میتوان با صرفهجویی در سایر دستگاهها به آموزش و پرورش کمک کرد. چنانکه دکتر نوبخت اظهار داشتند قصد دارند 6 هزار میلیارد تومان در بودجه جاری صرفهجویی کنند که این قابل تشکر بوده اما دولت میتواند 10 درصد دیگر نیز بین دستگاهها جابهجا کند و منابع بیشتری از صرفهجویی به دست بیاورد.
مصباحی مقدم افزود: بیشتر مشکلات آموزش و پرورش به وزیر ارتباطی ندارد و دکتر فانی با پیگیریهای خود توانست پاداش بازنشستگان این وزارتخانه را در سال 92 پرداخت کند و پیگیر پرداخت پاداش سال 93 نیز میباشد. از معاون اول رئیس جمهور و دکتر نوبخت استدعا دارم که تلاش کند پاداش بازنشستگان باقی مانده نیز پرداخت شود و به تعویق نیفتد، احکام ارتقاء رتبه بیش از یکصد هزار بازنشسته آموزش و پرورش که از سال 88 تا 93 مزایای آنان پرداخت نشده اصلاح شده، به افزایش اعتبارات سرانه دانش آموزی، مدارس شبانهروزی رسیدگی شده است.
وی ادامه داد: به فضاهای آموزشی مناطق محروم توجه شده و در دستور کار آموزش و پرورش این موضوع وجود دارد، طرح نوسازی سیستمهای سرمایشی و گرمایشی لحاظ شده است.
مصباحی مقدم افزود: مسئله انتصابها از اختیارات وزیر آموزش و پرورش بوده اما مواردی مورد اعتراض نمایندگان است که اگر دکتر فانی رأی اعتماد مجدد آورد کمیته مشترکی تشکیل شود و به موارد مذکور رسیدگی شود و در جاهایی که به تغییر نیاز است اقدام فرمایید، سوال استیضاح حق نماینده است و متاسفم که برخی شخصیتها به مجلس به دلیل تعداد بالای سوال و استیضاح ایراد میگیرند، چرا میخواهید مجلس منفعل باشد، مجلس منفعل زیبنده دولت نیست، فرهنگیان برای پرداخت مطالباتشان به نمایندگان مراجعه میکنند. البته امیدوارم نمایندگان به ایشان رأی اعتماد مجدد بدهند.
وی با اشاره به سخنان دکتر مظفر که تجربه مدیریت در آموزش و پرورش را دارد، در حمایت از دکتر فانی گفت: مظفر اظهار داشته آموزش و پرورش گستردهترین نهاد است و وسیعترین حلقه واسطه بین دولت و ملت است و تا درون روستاها و خانوادهها جریان دارد. بنابراین مدیریت آموزش و پرورش از همه دستگاهها سخت تر بوده و از عهده یک وزیر خارج بوده و نیاز به کمک و عزم ملی همه دستگاهها را دارد، مشکلات آموزش و پرورش بسیار مزمن و پیچیده است، اگرچه حل مشکلات معیشتی معلمان باید در اولویت قرار گیرد و بر عهده تمامی مسئولان از جمله وزیر آموزش و پرورش است اما شرایط کنونی کشور محدودیتهایی را دارد که حل مسائل را مشکل کرده است.
مصباحی مقدم افزود: اقدامات دولت و آموزش و پرورش در 2 سال اخیر بیشتر از رسیدگیهای دوره 4 ساله گذشته بوده، دکتر فانی فردی متخصص، علاقهمند به نظام و فرزند آموزش و پرورش است و با درک مسائل مشکلات را پیگیری میکند. اما مشکل این است کار تبلیغاتی و پوپولیستی و رسانهای نمیکند.
وی افزود: بهتر است به جای تغییر وزیر کمیسیون مشترکی تشکیل شود تا مسائل را رفع کند و از وزیر قول میگیریم که در صورت ابقاء در وزارت عزم جدی برای رفع مشکلات داشته باشد و حتی درباره آقای فانی دکتر حداد عادل اظهار داشت که آموزش و پرورش چنان مشکل دارد که مدیریت آن فوق طاقت یک مدیر است بنابراین شما نباید با استفاده از افراد مسئلهدار به مشکلات بیافزایید و اگر مجلس به شما رأی داد شما در انتصابات تجدید نظر کنید.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به دیدار شب گذشته مسئولان با مقام معظم رهبری افزود: رهبر معظم انقلاب فرمودند باید از دولت حمایت کرد به دلیل اینکه دولت در میدان بوده و رئیس جمهور نیز در جلسه مشترک مجلس و دولت اظهار داشتند برای حفظ همدلی و همزبانی به استیضاح وزیر آموزش و پرورش رأی ندهید بنابراین تاکید دارم همدلی و همزبانی از سوی دولت وجود داشته باشد و مجلس نیز به دکتر فانی رأی بدهد.
با رأی نمایندگان؛ فانی به عنوان وزیر آموزش و پرورش ابقا شد
در نهایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی با استیضاح وزیر آموزش و پرورش موافقت نکردند و وی مجددا در سمت خود ابقا شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، بررسی استیضاح وزیر آموزش و پرورش در جلسه علنی امروز (چهارشنبه 3 تیرماه) مجلس شورای اسلامی با استناد به مواد 112، 222، 223، 224، 225، 226، 225، 226، 227، 228، 229 و 230 آیین نامه داخلی مجلس برگزار شد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نهایت با 76 رأی موافق، 167 رأی مخالف و 13 رأی ممتنع از مجموع ۲56نماینده حاضر در جلسه با استیضاح علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش مخالفت کردند.
بر این اساس، پس از نطق موافقان و مخالفان استیضاح و دفاعیات وزیر آموزش و پرورش، فانی با این رأی مجددا در سمت خود به عنوان وزیر آموزش و پرورش ابقا شد.
لازم به ذکر است، پیش از این طرح استیضاح علیاصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش روز سه شنبه (26 خرداد ماه) در ۱۰ محور و با ۶۴امضا پس از طی مراحل مندرج در آئیننامه داخلی مجلس، از سوی هیأت رئیسه اعلام وصول شده بود.
ابوترابی فرد: ابقای فانی راه نزدیک تری برای پاسخ به مشکلات جدی آموزش و پرورش است
بر اساس این گزارش نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: با تبیین مشکلات، تداوم مدیریت وزیر آموزش و پرورش، با وعده های جدی دولت و با توجه به کمیته ای که با اراده مجلس شورای اسلامی برای رصد مشکلات و شناسایی راه های پاسخ به این مشکلات تشکیل شده است، ابقای وزیر به حل مشکلات آموزش و پرورش کمک می کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، حجت الاسلام سید محمد حسن ابوترابی فرد، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه 3 تیرماه) بعد از اعتماد مجدد نمایندگان مجلس به وزیر آموزش و پرورش، گفت: با توجه به آرا، عدم اعتماد جناب آقای فانی رأی نیاورد و وی در مسند وزارت آموزش و پرورش با قدرت و اعتماد همکاران مجلس شورای اسلامی در راستای ارتقای کیفی و سطح اخلاق و دانش در آموزش و پرورش و پاسخ به دغدغه های آموزگاران و معلمان عزیز که دغدغه عموم همکاران در مجلس شورای اسلامی است تلاش خواهند کرد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: لازم است اشاره کنم آن دسته از نمایندگانی که تقاضای استیضاح داشتند این دغدغه را داشتند که امروز آموزش و پرورش با چالش های اساسی روبروست و باید این مشکلات به طور جدی برای دولت و مجلس مطرح و بازگو شود تا راه برای گشودن گره ها هموار شود.
وی افزود: همکاران من در مجلس شورای اسلامی به این باور رسیده اند که با تبیین مشکلات، تداوم مدیریت وزیر آموزش و پرورش، با وعده های جدی که دولت داده است و با توجه به کمیته ای که با اراده مجلس شورای اسلامی برای رصد مشکلات و شناسایی راه های پاسخ به این مشکلات تشکیل شده است، ابقای وزیر می تواند راه نزدیک تری برای پاسخ به مشکلات جدی آموزش و پرورش باشد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی که عهده دار ریاست جلسه علنی امروز بود در پایان خاطرنشان کرد: از این منظر همکاران بر این تصمیم رسیدند لذا با احترام به استیضاح کنندگان و احترام به جامعه آموزش و پرورش کشور، ارائه مجلس و دولت جستجوی راه ها برای پاسخ به مشکلات در کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت است./