نمایندگان در نشست علنی امروز (یکشنبه 24 فروردین ماه) مجلس شورای اسلامی با یک فوریت طرح افزایش نرخ باروری و مقابله با کاهش رشد جمعیت کشور با 131 رأی موافق، 43 رأی مخالف و یک رأی ممتنع از مجموع 204 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
شایان ذکر است که دوفوریت این طرح با 124 رأی موافق، 58 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع به تصویب نرسید.
محمدعلی شهریاری در تشریح طرح مذکور با بیان اینکه یکی از شاخصهای اقتدار کشورها جمعیت آنها است، گفت: براساس مطالعات انجام شده و سرشماری نفوس و مسکن در سال 1390 میزان باروری در کشور به کمتر از 2 فرزند کاهش یافته است.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طرح افزایش نرخ باروری به امضای 82 نفر از نمایندگان صحن مجلس رسیده است، افزود:
بیش از 20 درصد جمعیت خانوادههای کشورمان تکفرزند هستند، ضمن اینکه با ادامه این روند در دهههای آتی فرزندان ما از داشتن عمو، خاله، عمه و دایی محروم خواهند شد.
وی با بیان اینکه رشد جمعیت در سالهای 1415 تا 1420 به صفر خواهد رسید و پس از آن منفی میشود، ادامه داد: در جوامع غربی و ژاپن نیز نگرانی از سالمند شدن جامعه وجود دارد و به همین دلیل به مهاجرپذیری روی آوردهاند.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید بر باز بودن پنجره جمعیتی کشور از سال 1385 و بسته شدن آن در سال 1425 گفت: باید از این فرصت طلایی استفاده کرد.
وی با بیان اینکه امکانات کشور گنجایش پذیرایی 300 میلیون نفر جمعیت را دارد، تصریح کرد: مشکلات فعلی به دلیل سوءمدیریت است که نمیتوانیم از امکانات به درستی استفاده و مشکلات جوانان را حل کنیم.
رئیس کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سن ازدواج به بالای 25 سال رسیده است، تاکید کرد: آنچه مدنظر رهبر معظم انقلاب از افزایش جمعیت است، جمعیت سالم و پویا است تا بتواند به اهداف اسلام و انقلاب دست یابد.
منبع:/خانه ملت