باوی سلام

اولین مجله فرهنگی ،اجتماعی شهرستان باوی

باوی سلام

اولین مجله فرهنگی ،اجتماعی شهرستان باوی

معنای الوتر الموتور

 « الوتر الموتور» در زیارت عاشورا چه معنی ولایی دارد؟ آیا فقط همین ترجمه ای است که در زیارت عاشورا آمده است یا تفسیر دیگری دارد؟

السَّلامُ عَلَیْکَ یا ثارَ اللّهِ وَ ابْنَ ثارِهِ وَ الوِتْرَ المَوْتُورِ: سلام بر تو اى خون خدا و فرزند خون او سلام بر تو اى یگانه دوران، (ثار: مخفّف ثائر، به معناى خون و طالب خون است. وِترِ موتور، مثل یومِ أیوم و لیلِ الیل و حجرِ محجور و قدَرِ مقدور و وعدِ موعود تأکید است یا به معناى فردى که کسانش کشته شده باشند و یکّه و تنها مانده باشد). وتر به معنی فرد است و موتور به کسی می گویند که از بستگان وی کسی یا کسانی کشته شوند اما او نتواند حق آنان را از قاتلین باز ستاند و به همین سبب به امام حسین(علیه السلام) الوتر الموتور می گویند.
 

 حضرت‌ سید الشهدا (ع) انسان‌ منحصر به‌ فرد و نمونه‌
«حضرت‌ سید الشهدا انسان‌ منحصر به‌ فرد و نمونه‌ ای‌ بود که‌ فضایل‌ و مناقب‌، معجزات‌ و کرامات‌، مکارم‌ اخلاق‌ و محامد اوصاف‌، محبوبیت‌ و نفوذ اجتماعی‌ و اعتراف‌دشمنان‌ به‌ شخصیت‌ بی‌ نظیر آن‌ حضرت‌ نشانی‌ از «والوتر الموتور» است‌. آن‌ شخصیتی‌که‌ در کنار «آیة‌ مودت‌» «در میان‌ اهل‌ البیت‌» همراه‌ با «آیة‌ تطهیر» و در جای‌ دیگر «آیة‌مباهله‌» قرار دارد و همة‌ اینها نشان‌ِ مقام‌ و مرتبت‌ سید الشهدا است‌. پس‌ حسین‌(ع) نیزدر فضایلی‌ که‌ آیات‌ شریفة‌ قرآن‌ در مورد حضرت‌ پیامبر (ص) و پدر و مادر بزرگوارشان‌ ذکر کردند، شریک‌ می‌باشند.
آنچه‌ حائز اهمیت‌ است‌، این‌ که‌ چرا حضرت‌ سید الشهدا را «الوتر الموتور» یعنی‌شخصیت‌ منحصر به‌ فرد می‌دانیم‌، با توجه‌ به‌ این‌ که‌ در کنار شخصیت‌هایی‌ هم‌ چون‌، سایر ائمة‌ طاهرین : نیز هر کدام‌ در زمان‌ خودشان‌ مأمور نشر معارف‌ و حقایق‌ اسلام بودند و سر انجام‌، زندگی‌ پربرکت‌ آنها نیز به‌ شهادت‌ خاتمه‌ یافت‌. همة‌ ائمة‌ طاهرین مظهر اسما و صفات‌ حق‌اند و حسین‌(ع) نیز همین‌ گونه‌ است‌. آنچه‌ باعث‌ شده‌ که‌ ایشان را «والوتر الموتور» بگویند، نحوة‌ شهادت‌ و قیام‌ با برکت‌ حضرت‌ بود که‌ در آن‌ مقطع‌ از تاریخ‌، آن‌ چنان‌ آثاری‌ از خود بر جای‌ گذاشت‌ که‌ اگر این‌ شهادت‌ واقع‌ نمی‌شد، امروز اثری‌ از اسلام‌ باقی‌ نمانده‌ بود و این‌، حضرت‌ سید الشهدا بود که‌ با شهادت‌ خود، فرزندان‌دلبند و اصحاب‌ با وفایش‌، اسلام‌ را بیمه‌ نمود. لذا پیامبر (ص) بقا و دوام‌ مکتب‌ حیات‌بخش‌ اسلام‌ و اهداف‌ و برنامه‌ های‌ خود را در وجود مقدس‌ ابا عبدالله (ع) خلاصه‌ نموده‌، فرمود: «حسین‌ منی‌ و انا من‌ حسین‌».
حسین خون خدا و یگانه دوران: آرى! او خون خدا و فرزند خون خدااست.

منبع: پرسمان

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد