باوی سلام

اولین مجله فرهنگی ،اجتماعی شهرستان باوی

باوی سلام

اولین مجله فرهنگی ،اجتماعی شهرستان باوی

مروری کوتاه بر مواردی از حاشیه آفرینی های سفرا در دولت های سابق

دیپلمات‌هایی که پناهنده شدند!
«
پناهنده» شدن دیپلمات های ایران در خارج از کشور اما از معضلات همیشگی وزارتخارجه در سال های گذشته بوده است.  مواردی از این نوع در سال 88 رخ داد و حسین حیدری کنسول ایران در نروژ یکی از آن ها بود که ابتدا با تکذیب وزارت خارجه همراه شد و سپس با گفت وگوهای حیدری در رسانه های بیگانه ثابت شد که او پناهنده شده است. درباره خبر پناهنده شدن حسین علیزاده کاردار جمهوری اسلامی ایران در فنلاند هم وزارت خارجه گفت که وی به دلیل مشکل تحصیلی فرزند یا فرزندانش، مهلت خواسته و به کشور برنگشته است. بعدها او هم در رسانه های غرب گفت وگوهایی علیه نظام جمهوری اسلامی انجام داد

سفرایی فرو رفته در خواب خوش
بی اطلاعی سفرا از وضعیت کشور میزبان اما گاها دستمایه طنز و متاسفانه جنجال در داخل و خارج از کشور بوده است. سفرایی که گویی در خوابی خوش دوران بازنشستگی خود را در خارج از کشور سپران می کند.

از جالب ترین نمونه این اتفاقات در دولت سازندگی رخ داد. آنجا که سفیر وقت ایران در رومانی مقدمات سفر نیکولای چاوشسکو رییس جمهور رومانی را به ایران فراهم می کرد تا ایران آخرین کشوی باشد که او قبل از اعدام و تیرباران شدنش به آن سفر کرده باشد. بی توجهی سفیر وقت ایران در رومانی به اوضاع داخلی این کشور و اتفاقات بین المللی در نهایت علی اکبر ولایتی وزیر خارجه وقت را به مجلس کشاند تا رودروی صادق خلخالی پاسخگوی این اقدام آقای سفیر باشد. ولایتی در نهایت سفیر وقت را برکنار کرد و گفت«چون سفیر جمهوری اسلامی ایران در رومانی گزارش جامعی درباره اوضاع داخلی رومانی در آستانه سفر چائوشسکو به تهران نداشته است، از کار برکنار و وی برای توضیح به تهران فراخوانده می‌شود. وقتی از گوهری درباره این موضوع وضعیت رومانی سوال شده بود گفته بود که در رومانی هیچ خبری نیست

اتفاقی که در اوج بحران لیبی و قیام مردم این کشور علیه قذافی نیز رخ داد و اینبار صداوسیما گزارشی از سفارت ایران در این کشور پخش کرد که عوامل سفارت ایران در لیبی در ایام بیداری اسلامی در تعطیلات بودند. کامران نجف زاده خبرنگار صدا و سیما که به لیبی اعزام شده بود در صفحه فیس بوک خود نوشته بود « «سفارت ایران تو طرابلس ۶ ماهه تعطیله ... همه دنیا فعال شدن، این خوش نشین‌ها رفتن زیر پتو!». در نهایت علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه کشورمان به لیبی سفر کرد و بی سروصدا حکم خداحافظی ناصری را امضا و برای حسین اکبری حکم صادر کرد.

ماجرای یک استخر مختلط و تفاوت فرهنگی!
«
دیپلمات 51 ساله ایرانی در برزیل بازداشت شد.» خبری که اولین بار وال استریت ژورنال آن را علنی ساخت و علت آن را دست اندازی این دیپلمات به دو دختر 9 و 14 ساله در استخری مختلط عنوان کرد.این دیپلمات گرچه با شکایت خانواده این دو کودک دستگیر شد اما به دلیل مصونیت به سرعت آزاد شد. اما ماجرا آنجا تلخ تر شد که مسئولان وقت دولت احمدی نژاد که ابتدا از در تکذیب وارد شده بودند، در نهایت وادار به اعتراف شدند اما ماجرا را با تفاوت فرهنگی گره زدند. گرچه در نهایت دیپلمات متخلف براساس آنچه بعدها رامین مهمانپرست سخنگوی سابق وزارتخارجه اعلام کرد به ایران فراخوانده شده و وزارتخارجه اخراج شد.

عاشق شدن آقای دیپلمات در کشور دوست عربی
در اواخر دولت احمدی نژاد بود که خبر علاقه یکی از سفیران ایران در کشورهای عربی به یکی از نمایندگان پارلمان رسانه ای شد.  براساس آنچه در رسانه ها منتشر شد این دیپلمات ایرانی که متاهل و دارای زن و فرزند بود طی ملاقات هایی که با این خانم به عنوان یکی از اعضای کمیسیون سیاست خارجی پارلمان داشته، دلبسته وی شده بود. گرچه دستگاه دیپلماسی هیچگاه واکنش روشنی به این اتفاق نشان نداد اما برخی شنیده ها حکایت از آن داشت که وزارت امور خارجه از این مامور ارشد خود خواسته بود تا هرچه سریعتر مقدمات ازدواجش را با این نماینده زن فراهم کرده و سپس به تهران بازگردد.

بزن قدش سفیر ایران با رئیس زن حزب سبز آلمان
انتشار تصویری از شیخ عطار سفیر کهنه کار ایران در آلمان در حالیکه دستان خود را به نشانه شادی در کنفرانس امنیتی مونیخ به دستان و کلادیا رث رئیس حزب سبز آلمان می‌زد منتشر شد و موج واکنش‌ها را در ایران و آلمان به همراه داشت.

سفیر ایران در آلمان با تکذیب این برخورد به رسانه‌ها گفته بود: من بین ۲ ردیف صندلی نشسته بودم و به لحاظ شرعی و با توجه به مقررات، ما با زنان دست نمی‌دهیم و به همین خاطر من دستم را به نشانه احترام بلند کردم، نه اینکه دستم را به نشانه دست دادن دراز کنم، و خانم رث نیز دستش را بلند کرد. البته فاصله کم بود، ولی هیچ ملامسه‌ای صورت نگرفت.

همچنین سخنگوی حزب سبز در این رابطه بیانیه ای صادر و از سابقه ی آشنایی و چرایی این اقدامش سخن گفته است.

وی در این جوابیه آورده است: رث، شیخ عطار را از زمان کارهای پارلمانی و همراهی اعضای پارلمان ایران در برلین می شناسد. سخنگوی حزب سبز در توجیه این اقدام خود، به استدلالی بی ربط بسنده کرده که «خانم رث همیشه از اپوزوسیون ایران حمایت کرده است و این اقدامش هم در جهت آزاد ساختن جعفر پناهی بوده است

وی خاطرنشان کرد: رث تا به حال با سفیر ایران دست نداده است و پیش از این به او در خصوص آزادی جعفر پناهی نامه ای نوشته است!

سفیری که به حرف وزیر گوش نمی کرد
موازی کاری بین دستگاه دیپلماسی دوران متکی و نزدیکان احمدی نژاد به ماجرای سفرا هم کشیده شد و سفیری که با حکم وزیر خارجه راهی ایتالیا شده بود حاضر به تن دادن به خواست او نبود.

اوایل دولت نهم، ابوالفضل ظهره وند با نظر شخص رئیس جمهور به عنوان سفیر ایران در ایتالیا منصوب شد. در آن زمان منوچهر متکی در جایگاه وزیر امور خارجه هیاتی را برای بازرسی از عملکرد شخص سفیر و نمایندگی ایران در ایتالیا به رم می فرستد. ظهره وند نه تنها مانع بازرسی این هیات می شود بلکه هیات مذکور را به تهران بازمی گرداند. پس از این اقدام متکی حکم پایان ماموریت سفیر ایران در ایتالیا را امضا می کند ولی ظهره وند با اتکا به اینکه منصوب رئیس جمهور است نه وزیر امور خارجه در سمت خود باقی می ماند. او حتی بعد از برکناری اش مدعی شد که بنا به درخواست خود از رئیس جمهور می خواهد از رم به تهران بازگردد

منبع: نامه نیوز.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد